Middelen

Middelen

Middelen

Verslavende middelen, zoals alcohol en drugs, worden door mensen gebruikt om hun stemming te veranderen of om zich beter te voelen. Maar het gebruik van deze middelen kan ook leiden tot verslavings- en gezondheidsproblemen, zoals geheugenverlies, hartproblemen en psychische stoornissen

Alcoholverslaving

Veroorzaakt jouw alcoholgebruik problemen? Lees hoe je een alcoholverslaving herkent, wat je zelf kan doen om te stoppen met drinken en lees de ervaringsverhalen van oud-cliënten. 

Lees verder

Drugsverslaving

Er zijn veel verschillende soorten drugs, onderverdeeld in softdrugs en harddrugs. Op de onderstaande pagina’s leggen we meer uit over de effecten en risico’s per soort drugs, geven we tips wat je zelf kan doen en lees je ervaringsverhalen van oud-cliënten.

FAQ Wat is het verschil tussen harddrugs en softdrugs?

Harddrugs zijn drugs met grote risico's voor de gezondheid, softdrugs brengen minder risico met zich mee, maar zijn ook niet ongevaarlijk. In de Opiumwet staan alle regels over drugs. Op lijst I van de Opiumwet staan de harddrugs. Voorbeelden zijn heroïne, cocaïne, amfetamine, xtc en GHB. Op lijst II staan de softdrugs. Voorbeelden zijn hasj en wiet en slaap- en (sommige) kalmeringsmiddelen.

Bron: Rijksoverheid

Hulp bij verslaving

Hulp bij verslaving

Als jij of iemand die je kent worstelt met een alcohol- en/of drugsverslaving, is het belangrijk om hulp te zoeken. Bij Brijder verloopt een behandeling op een manier die bij jou past. Liever eerst een laagdrempelig gesprek? Stuur dan een mail naar een van onze ervaringsdeskundigen. Ook kun je elke werkdag van 13.00 uur tot 17.00 uur via onze website chatten met een preventiedeskundige.

Let op:

Let op:

Neem bij ernstige klachten of in spoedeisende situaties contact op met jouw huisarts of behandelaar. 

Link naar media berichten

Op de hoogte blijven?

Bekijk hier onze ervaringsverhalen, lees-, luister- en kijktips en het laatste nieuws.

Bekijk tips

Link naar Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs

Na het gebruik klachten overgehouden?

Neem contact op met het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs

Meer informatie