Algemeen paginakop met kruimelpad zonder CTA

Leiden

Leiden

Op deze locatie bieden we behandelingen voor alcohol-, drugs-, gok- en gameverslaving voor zowel jeugd (12 tot 23 jaar) als volwassenen. Lees verder over het behandelaanbod en wat we nog meer bieden op deze locatie.


Bijzonderheden en behandelingen op deze locatie

Behandelingen bieden we op onze locatie in groepsverband aan en/of individueel. Naast de behandelingen specifiek gericht op je verslaving bieden we ook behandelingen voor bijkomende problemen zoals trauma, depressie of ADHD. Indien nodig werken we hiervoor samen met PsyQ of andere (GGZ-)instelling.

De locatie beschikt over een medicatiepoli waar je onder toezicht jouw medicijnen verstrekt krijgt. Een verslavingsarts bespreekt met jou de juiste dosering van de medicatie. Let op, wij mogen de medicatie alleen aan jou meegeven, niet aan iemand anders!

Op de somatische poli kan je terecht voor een ambulante detox onder medische begeleiding. Wanneer in jouw geval thuis afkicken mogelijk is maak je eerst een plan samen met een verslavingsarts of verpleegkundig specialist. In de stopweek wordt je op de somatische poli begeleid door de verpleegkundigen van de somatische poli en een verslavingsarts of verpleegkundig specialist.

Voor behandeling van een verslaving aan medicijnen zoals slaap- en kalmeringsmiddelen of zware pijnstillers bieden we in Leiden behandeling door het Expertise Centrum Medicatie Afhankelijkheid, een samenwerking van PsyQ en Brijder.

Wanneer je een GHB verslaving hebt kan je terecht bij ons multidisciplinaire team dat gespecialiseerd is in het behandelen van een GHB verslaving.
Lees hier meer over het afkicken van GHB

Het outreachende specialistisch team biedt specialistische (bemoei)zorg in nauwe samenwerking met ketenpartners uit de OGGZ.

Samen met PsyQ geven we in Leiden vorm aan het Psycho Diagnostisch Centrum (PDC). Het PDC verricht bij cliënten ten behoeve van de behandeling gespecialiseerd psychodiagnostisch onderzoek naar intelligentieprofiel, ontwikkelingsstoornissen, neurocognitief functioneren, persoonlijkheidsstoornissen of persoonlijkheidsstructuur.

Lees meer over de openingstijden via de website van drugsinfoteam.nl.

samenwerking en werken en leren Brijder Leiden

Samenwerking

Brijder werkt in Leiden nauw samen met PsyQ, Indigo en Brijder Preventie. Op onze locatie zijn tevens zorgbedrijven gevestigd met een uitgebreid aanbod voor kind en jeugd: Het Kabouterhuis, het Palmhuis, Youz en Brijder Jeugd.

Werken en leren bij Brijder Leiden

Bij Brijder, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis.

Bekijk wat we te bieden hebben voor psychiaters, klinische psychologen, gz-psychologen, verslavingsartsen KNMG, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen of bekijk al onze vacatures.

Alle vacatures

Brijder Jeugd

Brijder Jeugd

Op deze locatie kun je terecht voor jeugdpreventie en jeugdbehandeling. Veel jongeren experimenteren wel eens met drank en drugs. Vaak blijft het daarbij, maar soms ontstaat een alcohol- of drugsverslaving. Brijder helpt verslaafde jongeren met het overwinnen van hun verslaving. Zo krijgen zij weer controle over hun gezondheid, ontwikkeling en leven. De onderwerpen school en werk, huisvesting, vrije tijd en ouders en vrienden staan tijdens de behandeling centraal.

Lees meer informatie over Brijder Jeugd

Informatie voor verwijzers

In behandeling bij Brijder