Preventie en voorlichting

'We denken graag mee wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.'

Preventie en voorlichting

Preventie en voorlichting

Wil je weten hoe je kan bijdragen aan het voorkomen van verslavingsproblemen bij bijvoorbeeld je kind of leerling? Onze preventiedeskundigen helpen je graag op weg. We geven in de regio Noord- en Zuid-Holland voorlichting, advies en trainingen aan professionals, mensen met verslavingsproblemen en hun naasten.

Preventie - Wat kan je van ons verwachten?

Wat kan je van ons verwachten?

Brijder Preventie werkt samen met gemeenten, zorginstellingen, scholen en andere organisaties en organiseert regelmatig (gratis) en toegankelijke activiteiten zoals:

  • informatieavonden voor ouders/verzorgers
  • adviesgesprekken met jongeren en/of ouders/verzorgers 
  • webinars voor ouders/verzorgers over diverse thema's
  • praat- en doegroepen voor kinderen van verslaafde ouders (KOPP/KOV) 
  • voorlichting in de klas (aan docenten en/of leerlingen), over het signaleren van middelengebruik en/of game/gokgedrag 
  • voorlichting aan maatschappelijk werkers 

Bekijk hier het cursus en training aanbod 

Voor professionals 

Werk je met jongeren/volwassenen en maak je je zorgen over thema's als vapen, lachgas, alcohol, (party)drugs, gamen of gokken? We komen graag langs om voorlichting te geven in bijvoorbeeld de klas (aan zowel docenten als leerlingen), de sportkantine of bij jou op werk. Ook bieden we een groot aanbod aan trainingen. Samen kijken we welk aanbod het beste past bij jullie vraag.

Meer informatie

Drugsinfoteam.nl is onderdeel van Brijder Jeugd en Preventie. Op de website drugsinfoteam.nl kun je onder andere terecht voor informatie over verschillende soorten drugs, de effecten en risico's van drugsgebruik, de wet- en regelgeving rondom drugs, en advies over hoe je kunt stoppen met drugsgebruik. Daarnaast kun je ook persoonlijk advies en ondersteuning krijgen via een chat, telefoon of e-mail.

Misschien ben je ons Unity team wel eens tegengekomen op een feest of in het uitgaansleven. Unity bestaat uit jongeren die getraind zijn in voorlichting geven over uitgaansdrugs. Ze gaan zelf ook uit, dus weten precies waar je het over hebt. Kijk op de site Unity.nl als je meer wilt weten over voorlichting in het uitgaansleven en waar ons Unity team binnenkort te vinden is.

Contact opnemen

Contact opnemen

Heb je een vraag over verslaving of middelen gebruik voor jezelf, of over iemand anders? Vul dit formulier in en wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk per mail. 

Telefonisch contact

Je kunt ook telefonisch contact opnemen via: 088 - 358 22 60 wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur.