Algemeen paginakop met kruimelpad zonder CTA

Kosten en vergoedingen

Kosten en vergoedingen

Wordt mijn behandeling bij Brijder vergoed door mijn zorgverzekering? Wie betaalt de kosten van mijn behandeling? We informeren je graag goed over de kosten van een behandeling bij Brijder. Lees hieronder meer over de kosten en vergoedingen.  

Met een verwijzing van je huisarts wordt jouw behandeling bij Brijder (deels) vergoed vanuit de basisverzekering. Meer informatie hierover lees je op de website van Parnassia Groep.  

Wil je zeker weten op welke vergoedingen je recht hebt, neem dan contact op met je zorgverzekering of bekijk je polisvoorwaarden.   

Kan ik mijn afspraak kosteloos afzeggen?  

Het kan gebeuren dat je verhinderd bent voor een afspraak. Wij vragen je om jouw afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen of te wijzigen. In dit geval is het annuleren van een afspraak kosteloos. Afspraken afzeggen kan telefonisch, aan de balie van de betreffende vestiging of (op de meeste locaties) via de e-mail. Telefoonnummers en e-mailadressen voor het afzeggen van jouw afspraak, vind je op de pagina van de locatie waar je in behandeling bent. Een afspraak wijzigen? Dit kan alleen telefonisch of aan de balie. 

Naar overzicht locaties

Wegblijftarieven 

Wanneer je een afspraak binnen 24 uur voor aanvang afzegt, brengen de meeste vestigingen een wegblijftarief bij jou in rekening. Brijder doet dit via Infomedics. De kosten hiervoor bedragen:  

  • € 45,- bij een individueel contact; 
  • € 16,50,- bij een telefonische afspraak of bij een groepscontact.