Nazorg

Als jouw leven na een periode zonder middelen gebruik (abstinentie) nog ontregeld is door de gevolgen van het gebruik, dan is het soms goed om hier vanaf een afstand naar te kunnen kijken. Het Herstel Ondersteunend Persoonlijk Programma (HOPP) biedt jou ondersteuning bij verder herstel en het behouden van abstinentie.

Door middel van een divers aanbod en een deskundig team zorgen wij er samen voor dat je weer grip krijgt op jouw leven. 

Wat kunt je verwachten? 

Naast handvatten hoe om te gaan met verslaving, worden er doelen opgesteld op verschillende gebieden, zoals; lichaam, geest, omgaan met anderen en de invulling die je aan je dag geeft. Herstel is namelijk meer dan alleen je verslaving onder controle krijgen. 

Het HOPP vindt altijd in groepsverband plaats, waarbij doelgericht gewerkt wordt aan persoonlijk herstel. In de groep worden met elkaar ervaringen gedeeld over de eerste fase van herstel. Door jouw eigen herstelproces centraal te stellen krijg je meer zicht op je persoonlijke valkuilen en kwaliteiten. 

Goed om te weten: 

Het HOPP kan plaats vinden ter ondersteuning van jouw thuissituatie of als aansluiting na een opname binnen de verslavingskliniek. 

Hoe kan ik deelnemen aan het HOPP? 

Het programma duurt 6 tot 12 weken en is drie keer per week. Aanmelden kan alleen via een (ambulant) behandelaar, overleg met jouw behandelaar of dit programma geschikt is voor jou. Na aanmelding kun je over het algemeen vrij snel instromen. 

Wil je meer informatie of heb je een vraag?

Je kunt contact opnemen met een van onze vestigingen:  

Kliniek Alkmaar 

Kees Boekestraat 20 
1817 EZ Alkmaar 
Telefoon Brijder : 088 35 83 636 
Telefoon HOPP : 088 35 83 059 

Kliniek Den Haag 

Lijnbaan 4
2512 VA Den Haag 
E-mail: HOPP@brijder.nl