Algemeen paginakop met kruimelpad zonder CTA

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

Het Parnassia Addiction Research Centre (PARC) is het onderzoeksinstituut van Brijder Verslavingszorg en Parnassia Groep. Het PARC verricht wetenschappelijk onderzoek naar verslaving bij jongeren en volwassenen en daaraan verbonden individuele, sociale en maatschappelijke problemen.

PARC - lopende tekst

Het PARC doet wetenschappelijk onderzoek naar:

  • Verslaving;
  • Individuele, sociale en maatschappelijke problemen bij verslaving;
  • Farmacologische en psychosociale behandelingen;
  • Vroegsignalering en vroeginterventies;
  • Herstelondersteunende zorg. 

Belangrijke thema's bij het onderzoek zijn:

In het onderzoek werkt het PARC samen met onder andere universiteiten, onderzoekscentra, Verslavingskunde Nederland, instellingen voor verslavingszorg en instellingen in de ggz en kinder- en jeugdpsychiatrie. 

Jongeren met verslaving

Vanwege het hoge risico op een chronisch beloop van verslaving – en daarmee het belang van vroegtijdig ingrijpen – richt het onderzoek van het PARC zich in toenemende mate op jongeren met risicovol middelengebruik en verslaving. Omdat de wetenschappelijke kennis over effectieve interventies bij jongeren met verslaving momenteel nog vrij beperkt is, voert het PARC op dit gebied zowel experimentele als toegepaste studies uit. Ook is het PARC betrokken bij de ontwikkeling van verschillende landelijke richtlijnen op dit gebied.

Meer informatie en contact

Meer informatie en contact

Ben je benieuwd naar alle onderzoeken van PARC, op zoek naar een publicatie of wil je contact met een van de collega’s van PARC? Neem dan contact op of volg PARC op LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen. 

Neem contact op

Nieuwsbrief jeugdverslavingszorg

Blijf op de hoogte van publicaties, lopende onderzoeksprojecten en onderzoeksvoorstellen van PARC, Brijder Jeugd en Youz Verslavingszorg.

Inschrijven nieuwsbrief