Algemeen paginakop met kruimelpad zonder CTA

Onze onderzoeken

Onze onderzoeken

Bekijk hieronder een overzicht van een aantal van de onderzoeken en projecten van het Parnassia Addiction Research Centre (PARC). We hebben zowel onderzoeken gericht op de doelgroep volwassenen als jeugd. 

Onderzoeken volwassenen 

Onderzoeken Jeugd

Zorgregistratie/Evaluatie

  • Client Monitoring Systeem: 

    Een informatiesysteem met gegevens over de aard en omvang van de cliëntpopulatie van Brijder in Den Haag, Zuid-Holland en Noord-Holland en de cliëntpopulatie van Brijder Jeugd. Geregistreerd zijn: demografische achtergrond, het middelengebruik en gerelateerde problemen en de ontvangen zorg.

  • Routine Outcome Monitoring (ROM):
    Informatie over de aard en het niveau van de klachten en het functioneren en over de mate waarin op deze gebieden gedurende het behandeltraject veranderingen optreden. Cliënten vullen vragenlijsten in aan de start en het einde van een behandeling. Lees meer over de ROM.

Meer informatie en contact

Meer informatie en contact

Ben je benieuwd naar alle onderzoeken van PARC, op zoek naar een publicatie of wil je contact met een van de collega’s van PARC? Neem dan contact op of volg PARC op LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen. 

Neem contact op

Nieuwsbrief jeugdverslavingszorg

Blijf op de hoogte van publicaties, lopende onderzoeksprojecten en onderzoeksvoorstellen van PARC, Brijder Jeugd en Youz Verslavingszorg.

Inschrijven nieuwsbrief