Cannabisverslaving

Wil jij stoppen met blowen? Brijder helpt om je cannabisprobleem aan te pakken. We leggen precies uit hoe de verslaving aan wiet en hasj werkt en helpen je naar de volgende stap: stoppen met blowen. 

Wat is hasj en wiet wat maakt het verslavend? 

Cannabis is een verzamelnaam voor hasj en wiet en valt onder softdrugs. Beide middelen bevatten THC en CBD. Het effect van hasj en wiet lijkt heel erg op elkaar. Je wordt er high of stoned van. Dit gevoel kan voor sommige mensen verslavend zijn. 

Maar van hasj en wiet kun je ook angstig worden. Dit noem je een bad trip. Dit gebeurt sneller als iemand zich veel zorgen maakt of onervaren is. Het gebeurt ook sneller als je teveel neemt. Wil je meer weten over de bad trip of heb je aanhoudende klachten na een bad trip neem dan contact op met het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs of stel je vraag op Drugsinfoteam.

Soms wordt het gebruik van hasj en wiet een gewoonte. Het is dan moeilijk om niet te gebruiken en er ontstaat controleverlies. Dit noem je een verslaving of afhankelijkheid. Te veel blowen heeft uiteindelijk negatieve gevolgen. Naast problemen op het gebied van relaties, werk en financiën, kun je psychische of lichamelijke klachten ontwikkelen.

Feiten over blowen en cannabisverslaving

  • Het combineren van hasj en wiet met andere drugs is extra riskant. De effecten zijn niet goed te voorspellen en dat is een groot gezondheidsrisico.  
  • Als je joints rookt, ben je vaak ook verslaafd aan tabak (nicotine). 
  • Cannabis zorgt voor een afname van de REM-slaap, de fase waarin we dromen en emoties verwerken.

Ervaar jij problemen met je cannabisgebruik?

Op de hoogte blijven?

Bekijk hier onze ervaringsverhalen, lees-, luister- en kijktips en het laatste nieuws.