Hulp bij verslaving

Het begint met die eerste hulpvraag en het (h)erkennen dat het je niet meer alleen lukt

Wat is een verslaving?

Wat is een verslaving?

Maak jij je zorgen over je middelengebruik of game/gokgedrag? Weet dat je niet de enige bent. Alcohol-, drugs-, medicijn-, game- en gokverslaving komt vaker voor dan je misschien denkt. Bij Brijder begrijpen we dat verslaving niet alleen de persoon zelf treft, maar ook zijn of haar familie en naasten

Hoe werkt een verslaving?

Hoe werkt een verslaving?

Verslaving ontstaat als gevolg van herhaald gebruik van bepaalde middelen of activiteiten die een gevoel van plezier, beloning of ontsnapping geven. Het gebruik van deze middelen kan op den duur leiden tot veranderingen in de hersenen, waardoor het steeds moeilijker is om te stoppen met het gebruik ervan.

Verslaafd aan alcohol, drugs, gamen, gokken of medicijnen

Bij Brijder hebben we ruime ervaring met het helpen van mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, gamen, gokken of medicijnen. Onze behandelingen helpen mensen de controle over hun leven terug te krijgen en de verslaving te overwinnen.

Kenmerken verslaving

Verslaving bestaat uit een aantal symptomen, zoals:

  • Verlangen, dat noemen we ook wel zucht, trek of drang. Om te drinken, gebruiken of gokken
  • Tolerantie: steeds meer nodig hebben voor hetzelfde effect
  • Mislukte pogingen om te stoppen
  • Ontwenningsverschijnselen: je voelt je onrustig en/of ziek als je niet drinkt, gebruikt of gokt

Verslaving en psychische klachten

Verslaving kan ook leiden tot of samen gaan met psychische klachten, zoals depressie, angst, trauma en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bij Brijder bieden we behandelingen die zowel de verslaving als de psychische klachten aanpakken.

Lees meer over verslaving en psychische klachten

Hulp bij verslaving

Bij Brijder begrijpen we dat stoppen met alcohol, drugs of gokken moeilijk kan zijn en dat iedereen unieke behoeften heeft. We bekijken daarom samen met jou welke behandeling aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Daarbij gaan we er vanuit dat een behandeling licht is als dat kan en intensief als dat nodig is.

Lees meer over de behandeling bij Brijder

Verslaving en het gezin

Als iemand verslaafd is, zorgt dat voor spanning en problemen. Dat heeft invloed op het hele gezin. Bij Brijder bieden we daarom ook hulp aan familieleden en naasten om hen te helpen begrijpen wat er gebeurt en hen te ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen van verslaving.

Maak je je zorgen om jezelf of een geliefde? Neem dan vooral contact op. We staan klaar om je te helpen de controle over je leven weer terug te krijgen.

Lees meer over hulp voor familie of naasten