Het voelt goed om eindelijk mijn verhaal te kunnen vertellen
In behandeling bij Brijder
Stap 1: verwijzing
Om je bij ons aan te melden, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Daarna kun je jezelf via onze website aanmelden of jouw huisarts doet dit voor je. Je behandeling valt onder de basisverzekering en wordt dus vergoed.
Stap 2: intakegesprek
Dit is het eerste gesprek met je behandelaar. Hierin bespreken we samen wat je in jouw gebruik of gedrag wilt veranderen en hoe je dit gaat aanpakken. Je bepaalt samen met jouw behandelaar wat het beste bij jou past.
Stap 3: behandeling
Een behandeling bij Brijder kan op verschillende manieren beginnen, afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften. Soms is een detox nodig als start van je behandeling. Dit betekent dat je volledig afkickt van verslavende middelen, wat vaak gepaard gaat met (ernstige) ontwenningsverschijnselen. Daarom bieden we voor volwassenen vanaf 23 jaar medische begeleiding in een van onze. Jongeren tot 23 jaar kunnen terecht in de jeugdkliniek Mistral in Den Haag.
Na een eventuele detox vervolg je je behandeling ambulant of, als het nodig is, in een van onze klinieken. Een ambulante behandeling houdt in dat je thuis blijft wonen en naar een van onze locaties komt voor individuele- en groepstherapieën.
Stap 4: nazorg
Tijdens elke behandeling is er aandacht voor nazorg, om terugval te voorkomen. Op sommige vestigingen biedt Brijder een training terugvalpreventie of een nazorggroep aan.
Online hulp
Tijdens veel van onze behandelingen kan je in aanvulling op gesprekken met jouw behandelaar ook online opdrachten maken of zelfhulpmodules volgen. Daarnaast bieden we ook anonieme online hulp aan voor problemen met alcohol, cannabis, drugs en gokken. Deze behandeling kan je ook volgen als je niet bij Brijder in behandeling bent.