Behandeling

Het voelt goed om eindelijk mijn verhaal te kunnen vertellen

inleiding Behandelingen bij Brijder

Behandelingen bij Brijder

Wat kan je verwachten van een behandeling bij Brijder? We nemen je hieronder stap voor stap mee. De behandeling stem je altijd af met je behandelaar. Wij ondersteunen je bij je herstel, maar jij hebt de regie. 

Behandeling in stappen

Stap 1:  verwijzing 

Om je bij ons aan te melden, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Daarna kun je jezelf via onze website aanmelden of jouw huisarts doet dit voor je. Je behandeling valt onder de basisverzekering en wordt dus vergoed.  

Stap 2: intakegesprek 

Dit is het eerste gesprek met je behandelaar. Hierin bespreken we samen wat je in jouw gebruik of gedrag wilt veranderen en hoe je dit gaat aanpakken. Je bepaalt samen met jouw behandelaar wat het beste bij jou past. 

Stap 3: detox 

Een detox is de start van je behandeling. Dit houdt in dat je volledig afkickt van verslavende middelen. Omdat hier vaak (ernstige) ontwenningsverschijnselen bij komen kijken, is medische begeleiding daarom belangrijk. Deze begeleiding bieden we jou in onze detoxklinieken. 

Stap 4a: klinische behandeling 

Om te werken aan jouw herstel en te voorkomen dat je terugvalt in je oude patroon is het soms nodig om afstand te nemen van jouw eigen omgeving. Hiervoor kun je terecht in een van onze klinieken.  

Stap 4b: ambulante behandeling 

Bij een ambulante behandeling kun je thuis blijven wonen, maar kom je voor de individuele- en groepstherapieën naar een van onze locaties.  

Stap 5: nazorg 

Tijdens elke behandeling is er aandacht voor nazorg, om terugval te voorkomen. Op sommige vestigingen biedt Brijder een training terugvalpreventie of een nazorggroep aan.  

Online hulp

Online hulp

Tijdens veel van onze behandelingen kan je in aanvulling op gesprekken met jouw behandelaar ook online opdrachten maken of zelfhulpmodules volgen. Daarnaast bieden we ook anonieme online hulp aan voor problemen met alcohol, cannabis, drugs en gokken. Deze behandeling kan je ook volgen als je niet bij Brijder in behandeling bent.