Jeugdkliniek Mistral

Ben je 12 tot 23 jaar en ervaar je problemen op het gebied van verslaving en/of psychische gezondheid? Dan kan je terecht in onze jeugdkliniek Mistral in Den Haag. Hier helpen we je op weg naar een gezonde toekomst zonder drugs, alcohol, gamen en/of gokken. 

Ontgiften

Tijdens je opname in Mistral begin je met het ontgiften, clean worden. Dit houdt in dat alle gifstoffen die door gebruik van alcohol en/of drugs in je lichaam zijn gekomen, eruit gaan; een soort grote schoonmaak. Je voelt je hierdoor in eerste instantie minder goed. Ook bij ontwennen van te veel gamen en/of gokken ervaar je dit in de eerste fase. Ons team staat voor je klaar om je hierbij te begeleiden.

Dagprogramma

Vanaf je eerste opnamedag volg je een dagprogramma met verplichte groepsbijeenkomsten voor iedereen. Het kan zijn dat je een aangepast programma gaat opstellen samen met je persoonlijk begeleider. Dat is afhankelijk van je eigen doelen.

Persoonlijk begeleider (pb'er)

In de eerste dagen van je opname krijg je een persoonlijk begeleider (pb’er) toegewezen. Samen voer je gesprekken, waarin je in kaart brengt wat er aan de hand is en wat je wilt veranderen. Ook bespreek je de doelen die je wilt bereiken en wat je zelf kan, waar je anderen voor nodig hebt en waar wij je bij kunnen ondersteunen. Deze doelen en de bijbehorende afspraken leggen we vast in een behandelplan. Eén keer per week bespreken we met jou de voortgang.

Familie en vrienden

Wij vinden het belangrijk dat ook je ouders/verzorgers of andere naasten betrokken worden bij je behandeling. Je pb'er informeert hen daarom over je behandeling en de voortgang. Ook kan je, als je daar behoefte aan hebt, samen met je ouders/verzorgers gesprekken voeren met een systeemtherapeut. We overleggen altijd eerst met jou waar jij je prettig bij voelt.

Ben je ouder/verzorger en maak je je zorgen om je kind? Lees meer op de pagina Hulp voor mijn kind.

Regels, bezoek en verlof en meenemen

We kunnen ons voorstellen dat jij of je ouders/verzorgers voor een opname in Mistral vragen hebben over wat de regels zijn, of je ouders/verzorgers/vrienden op bezoek mogen komen en wat je naar de kliniek moet meenemen. Daarom hebben we deze praktische informatie voor je op een rij gezet. Lees deze informatie goed door voor een optimale voorbereiding.

Den Haag - Jeugdkliniek Mistral

,