Algemeen paginakop met kruimelpad zonder CTA

Cliënt aanmelden

Cliënt aanmelden

Er zijn verschillende manieren om cliënten naar Brijder te verwijzen. Als erkende verwijzer voor de specialistische ggz, kun je digitaal aanmelden. De meest eenvoudige manier is via Zorgdomein. Mocht je geen toegang hebben tot Zorgdomein, dan kun je gebruikmaken van ons aanmeldformulier. 

ZorgDomein

Brijder maakt gebruik van de handige verwijsapplicatie ZorgDomein. Als je bent aangesloten op deze applicatie kun je ons actuele zorgaanbod online bekijken en gemakkelijk digitaal doorverwijzen. 

Aanmelden via ZorgDomein

Online aanmelden

Als je geen toegang hebt tot ZorgDomein, bieden we je de mogelijkheid om cliënten rechtstreeks online bij ons aan te melden via een van onze aanmeldformulieren. We vragen je om een ondertekende digitale verwijsbrief gericht aan de specialistische ggz te uploaden. Selecteer hieronder de juiste doelgroep en regio om je cliënt aan te melden.
 

Verwijzerspunt

Verwijzerspunt

Als verwijzer kun je ook gebruikmaken van ons verwijzerspunt. Dit centrale punt is er voor alle onderdelen van Parnassia Groep en staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Wij zorgen ervoor dat je direct in contact komt met de juiste persoon of afdeling binnen onze organisatie. 

Meer informatie

Handig om te weten

Erkende verwijzers zijn: 

  • Huisarts 
  • Medisch specialist (inbegrepen zijn: psychiater, specialist ziekenhuis, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten) 
  • Straatdokter 
  • Regiebehandelaar van de cliënt (bij doorverwijzing) 
  • Bedrijfsarts 

Wanneer er sprake is van acuut (levens)gevaar of ernstige overlast, bel direct 112. Geen acuut gevaar? Schakel dan de crisisdienst in.


Crisisdienst regio Rotterdam-Rijnmond, Drechtsteden, Zuid-Hollandse Eilanden 

Crisisdienst regio Haaglanden

  • Binnen kantoortijden bel je het Verwijzerspunt op 088 357 10 57
  • Buiten kantoortijd bel je 088 357 57 57; vraag naar de dienst spoedeisende psychiatrie

Crisisdienst regio Midden-Kennemerland en Zaanstreek/Waterland

Op onze website kun je de actuele wachttijden voor behandeling bij Brijder vinden. Het maakt niet uit bij welke verzekeraar de cliënt is aangesloten, de wachttijden zijn gelijk. Als de cliënt de wachttijd te lang vindt, kan hij of zij contact opnemen met de eigen verzekeraar. Zij kunnen kijken of er mogelijk alternatieve organisaties zijn met kortere wachttijden.