Ren voor je leven | Boek

300+x+300+ren+voor+je+leven+.png
Alcohol en cocaïne waren jarenlang de 2 beste vrienden van Klaas Boomsma. In de afkickkliniek in Zuid-Afrika beseft hij dat deze vriendschap hem zijn levenslust heeft ontnomen. Hij gooit het roer om en vindt in hardlopen een nieuwe vriend. In Ren voor je leven schrijft Klaas over wat hardlopen met hem doet én wat het met jou kan doen. 

Het succesverhaal van Klaas begint op zijn dieptepunt. In de afkickkliniek in Zuid-Afrika concludeert hij dat zijn leven mislukt is. Een dag later begint hij met hardlopen over het strand in de buurt van Kaapstad. Na deze run is Klaas hooked. Het levert hem niet alleen een goede conditie op, maar hardlopen blijkt ook een manier om met zijn vluchtgedrag om te gaan. Inmiddels is hardlopen voor Klaas een manier van leven geworden. Met een aanstekelijk enthousiasme en passie deelt hij in zijn boek Ren voor je leven zijn weg naar herstel en een gezond en gebalanceerd leven. 

Inmiddels is Klaas al meer dan 10 jaar clean, getrouwd en vader van een dochter. Daarnaast is hij een bevlogen hardlooptrainer, schrijver en eindredacteur en maakt hij deel uit van het team van sportschoolketen Vondelgym, samen met zijn broer Arie Boomsma. Nog steeds gaat Klaas vaak naar AA-meetings om samen met anderen ervaringen uit te wisselen. 

Running therapie bij Brijder

Bij Brijder zijn we ook overtuigd van de kracht van hardlopen. Wij bieden op een aantal locaties dan ook Running Therapie aan, vaak als aanvulling op een andere behandeling. Door hardlopen, kun je op een gezonde manier omgaan met stress en spanning en leer je jouw grenzen en mogelijkheden kennen. Voor elke training bedenk je een doel, iets waar je tijdens het rennen over nadenkt. Na het rennen bespreek je het doel en de emoties die bovenkwamen. 

‘Ik stond versteld van de emoties die tijdens het rennen naar boven kwamen. Ik kende deze emoties niet, maar ze zijn voor een deel wel de reden dat ik verslaafd ben geraakt. Tijdens de therapie heb ik geleerd om me te uiten en vooruit te kijken.’  

Meer over Running therapie