Publicaties

Brijder biedt naast preventieactiviteiten, zowel kortdurende als intensieve behandelingen op maat. Verder zorgen wij voor een zinvolle dagbesteding voor onze cliënten door dagbestedingsprogramma's. Onze hulp is er voor iedereen. Hierover lees je meer in onze verschillende folders. Heb je vragen? Wil je advies? Bel: 088 - 358 20 00.

Zeker van de beste zorg

Algemene informatiefolder Brijder

Handboek Programma Verslaving & Ouderschap (PVO)

Het handboek beschrijft een gestandaardiseerde werkwijze voor het tijdig signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken van opvoedingsvragen bij ouders die in zorg komen. Ook wordt aandacht besteed aan casuïstiek.

Handboek: Programma Verslaving & Ouderschap (PVO)

Folder: Programma Verslaving en Ouderschap (PVO)

Jaarverslag

Parnassia Groep laat je in het jaarverslag zien wat we de afgelopen jaren hebben bereikt, waar we nu aan werken en welke plannen we hebben voor de komende periode. We hebben onze zorg dichter bij mensen gebracht als ook verder verbeterd. Hierdoor hebben wij vele patiënten kunnen begeleiden in hun herstel: naar een betere kwaliteit van leven.

Je bent verwezen naar Brijder.  Wat kun je van ons verwachten?
Brijder is er voor iedereen met een lichte of ernstige verslaving. In deze folder worden kort de belangrijkste onderwerpen besproken als je bij ons behandeld wordt.
Folder: U bent verwezen naar een van onze onderdelen. Wat kunt u van ons verwachten?

Familie en naasten
Een verslaving van jouw kind, partner of familielid heeft vaak ingrijpende gevolgen voor jou en jouw gezin. Brijder heeft verschillende mogelijkheden om je te ondersteunen.
Folder: Familie en naasten

Cliëntenraad
De cliëntenraad van Brijder bestaat uit cliënten en ex-cliënten van Brijder. Door onze ervaring weten wij wat er goed gaat en beter kan. Deze ervaring zetten wij graag samen met je in.
Folder: Cliëntenraad

Medicatieoverzicht
Gebruik je medicijnen? Zorg dat Brijder een actueel medicatieoverzicht van je heeft.
Factsheet: Medicatieoverzicht

Second opinion poli
Twijfels over een gestelde diagnose en/of behandeling? Een tweede mening (second opinion) kan uitkomst bieden. In deze folder lees je hoe je een second opinion aanvraagt.
Folder: Second Opinion Poli

Thiamine en alcohol
Mensen die overmatig alcohol drinken lopen een grote kans op een tekort aan vitamine B1. Lees over de oorzaken en de risico's.
Folder: Thiamine en alcohol

Advies, Begeleiding en Consultatie
Met deze gesprekken wil Brijder Jeugd informeren, begeleiden en zo nodig verwijzen naar hulp. De gesprekken zijn voor jongeren, ouders/opvoeders, hulpverleners en begeleiders.
Folder: Advies Begeleiding Consultatie

Oudercursus 'Hellup, mijn kind kan niet zonder...'
Een cursus van 4 bijeenkomsten voor ouders en opvoeders met kinderen die problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken.
Flyer: Oudercursus Help, mijn kind kan niet zonder

Voor meer folders en publicaties van Brijder Jeugd ga je naar de website www.brijderjeugd.nl

Brijder Web Haarlemmermeer
Voel je je belemmerd door het gebruik van alcohol, cannabis of drugs? Of door een andere verslaving zoals gamen, (internet) gokken en/of seks? Wil je hierbij geholpen worden en zelf bepalen hoe jouw behandeling eruit komt te zien? Brijder Web maakt dit mogelijk
Folder: Brijder Web Haarlemmermeer

Brijder Web Amstelland
Voel je je belemmerd door het gebruik van alcohol, cannabis of drugs? Of door een andere verslaving zoals gamen, (internet) gokken en/of seks? Wil je hierbij geholpen worden en zelf bepalen hoe jouw behandeling eruit komt te zien? Brijder Web maakt dit mogelijk
Folder: Brijder Web Amstelland

Verslavingszorg in Gouda
GGZ specialisten in Gouda: Verslavingszorg bij Brijder, Interculturele psychiatrie bij i-psy en forensische en intensieve zorg bij Fivoor.
Flyer: Verslavingszorg in Gouda

Running therapie
Je werkt op een sportieve en actieve manier aan jouw verslavingsprobleem, conditie, kracht en uithoudingsvermogen.
Folder: Running therapie

Ontgiften
Het is belangrijk ontgiften verantwoord en onder begeleiding te doen. Dit kan door te ontgiften in jouw eigen leefomgeving of door opname in een kliniek.  
Folder: Ontgiften

Medisch Sociaal Centrum Den Haag
Je krijgt onder medisch toezicht heroïne en methadon verstrekt. Je krijgt bij ons een medische behandeling, om gezondheidsschade zoveel mogelijk te voorkomen.
Folder: Medisch Sociaal Centrum

Kliniek Den Haag
In de kliniek van Brijder in Den Haag helpen we je stoppen met het gebruik van alcohol, drugs of gokken.
Folder: De kliniek Den Haag

Kliniek Ouder & Kind
Heb je last van heftige emoties zoals verdriet, somberheid, wanhoop, angst, boosheid of een wisseling van heftige emoties (dan weer blij, dan weer boos, dan weer verdrietig) en ondervind je daardoor problemen in het realiseren van een gezond en veilig gezinsklimaat? Dan is een klinische behandeling bij Ouder & Kind mogelijk iets voor jou.
Folder: Brijder Kliniek Ouder & Kind

Crisismaatregel
Een crisismaatregel wordt door de burgemeester opgelegd in een crisissituatie waarbij er acuut gevaar is. Wat betekent dit?
Folder: Crisismaatregel

Zorgmachtiging
Als er geen acute crisis is, maar er wel voldoende aanleiding is om u te verplichten in behandeling te gaan, gaat dit via een zorgmachtiging. Wat betekent dit?
Folder: Zorgmachtiging

​​​​​​​​​​​​​​GHB kliniek Hoofddorp en GHB kliniek Den Haag
Onze hulpverleners in de kliniek van Hoofddorp en Den Haag hebben ruime ervaring met mensen die willen afkicken van GHB.
Folder: GHB kliniek

Intensieve Schematherapie
Op de Intensieve Schematherapie Behandel Afdeling (ISBA) bieden wij behandeling aan voor het herstel van verslaving, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. De basis is schematherapie, met aanvullende behandelmodules. Dit is een dagbehandeling van drie dagen per week. De behandelduur is maximaal 4,5 maanden met daarna een mogelijkheid tot nazorg.
​​​​​​​Folders: Intensieve schematherapie (cliënten), Intensieve schematherapie (verwijzers)