Publicaties

Brijder biedt naast preventieactiviteiten, zowel kortdurende als intensieve behandelingen op maat. Verder zorgen wij voor een zinvolle dagbesteding voor onze cliënten door dagbestedingsprogramma's. Onze hulp is er voor iedereen. Hierover leest u meer in onze verschillende folders. Heeft u vragen? Wilt u advies? Bel: 088 - 358 20 00.

Zeker van de beste zorg

Algemene informatiefolder Brijder

Handboek Programma Verslaving & Ouderschap (PVO)

Het handboek beschrijft een gestandaardiseerde werkwijze voor het tijdig signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken van opvoedingsvragen bij ouders die in zorg komen. Ook wordt aandacht besteed aan casuïstiek.

Handboek: Programma Verslaving & Ouderschap (PVO)

Folder: Programma Verslaving en Ouderschap (PVO)

Jaarverslag

Parnassia Groep laat u in het jaarverslag zien wat we de afgelopen jaren hebben bereikt, waar we nu aan werken en welke plannen we hebben voor de komende periode. We hebben onze zorg dichter bij mensen gebracht als ook verder verbeterd. Hierdoor hebben wij vele patiënten kunnen begeleiden in hun herstel: naar een betere kwaliteit van leven.

U bent verwezen naar Brijder.  Wat kunt u van ons verwachten?
Brijder is er voor iedereen met een lichte of ernstige verslaving. In deze folder worden kort de belangrijkste onderwerpen besproken als u bij ons behandeld wordt.
Folder: U bent verwezen naar een van onze onderdelen. Wat kunt u van ons verwachten?

Familie en naasten
Een verslaving van uw kind, partner of familielid heeft vaak ingrijpende gevolgen voor u en uw gezin. Brijder heeft verschillende mogelijkheden om u te ondersteunen.
Folder: Familie en naasten

Cliëntenraad
De cliëntenraad van Brijder bestaat uit cliënten en ex-cliënten van Brijder. Door onze ervaring weten wij wat er goed gaat en beter kan. Deze ervaring zetten wij graag samen met u in.
Folder: Cliëntenraad

Medicatieoverzicht
Gebruikt u medicijnen? Zorg dat Brijder een actueel medicatieoverzicht van u heeft.
Factsheet: Medicatieoverzicht

Second opinion poli
Twijfels over een gestelde diagnose en/of behandeling? Een tweede mening (second opinion) kan uitkomst bieden. In deze folder leest u hoe uw een second opinion aanvraagt.
Folder: Second Opinion Poli

Thiamine en alcohol
Mensen die overmatig alcohol drinken lopen een grote kans op een tekort aan vitamine B1. Lees over de oorzaken en de risico's.
Folder: Thiamine en alcohol

Advies, Begeleiding en Consultatie
Met deze gesprekken wil Brijder Jeugd informeren, begeleiden en zo nodig verwijzen naar hulp. De gesprekken zijn voor jongeren, ouders/opvoeders, hulpverleners en begeleiders.
Folder: Advies Begeleiding Consultatie

Oudercursus 'Hellup, mijn kind kan niet zonder...'
Een cursus van 4 bijeenkomsten voor ouders en opvoeders met kinderen die problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken.
Flyer: Oudercursus Help, mijn kind kan niet zonder

Voor meer folders en publicaties van Brijder Jeugd gaat u naar de website www.brijderjeugd.nl

Brijder Web Haarlemmermeer
Voelt u zich belemmerd door het gebruik van alcohol, cannabis of drugs? Of door een andere verslaving zoals gamen, (internet) gokken en/of seks? Wilt u hierbij geholpen worden en zelf bepalen hoe uw behandeling eruit komt te zien? Brijder Web maakt dit mogelijk
Folder: Brijder Web Haarlemmermeer

Brijder Web Amstelland
Voelt u zich belemmerd door het gebruik van alcohol, cannabis of drugs? Of door een andere verslaving zoals gamen, (internet) gokken en/of seks? Wilt u hierbij geholpen worden en zelf bepalen hoe uw behandeling eruit komt te zien? Brijder Web maakt dit mogelijk
Folder: Brijder Web Amstelland

Verslavingszorg in Gouda
GGZ specialisten in Gouda: Verslavingszorg bij Brijder, Interculturele psychiatrie bij i-psy en forensische en intensieve zorg bij Fivoor.
Flyer: Verslavingszorg in Gouda

Running therapie
U werkt op een sportieve en actieve manier aan uw verslavingsprobleem, conditie, kracht en uithoudingsvermogen.
Folder: Running therapie

Ontgiften
Het is belangrijk ontgiften verantwoord en onder begeleiding te doen. Dit kan door te ontgiften in uw eigen leefomgeving of door opname in een kliniek.  
Folder: Ontgiften

Medisch Sociaal Centrum Den Haag
U krijgt onder medisch toezicht heroïne en methadon verstrekt. U krijgt bij ons een medische behandeling, om gezondheidsschade zoveel mogelijk te voorkomen.
Folder: Medisch Sociaal Centrum

Kliniek Den Haag
In de kliniek van Brijder in Den Haag helpen we u stoppen met het gebruik van alcohol, drugs of gokken.
Folder: De kliniek Den Haag

Kliniek Ouder & Kind
Heb je last van heftige emoties zoals verdriet, somberheid, wanhoop, angst, boosheid of een wisseling van heftige emoties (dan weer blij, dan weer boos, dan weer verdrietig) en ondervind je daardoor problemen in het realiseren van een gezond en veilig gezinsklimaat? Dan is een klinische behandeling bij Ouder & Kind mogelijk iets voor jou.
Folder: Brijder Kliniek Ouder & Kind

BOPZ: gedwongen opname
U leest over de verschillende vormen van gedwongen opname, de opnameprocedure, de gevolgen en de beëindiging ervan en uw rechten tijdens de gedwongen opname.
Folder: BOPZ: gedwongen opname

GHB kliniek Hoofddorp en GHB kliniek Den Haag
Onze hulpverleners in de kliniek van Hoofddorp en Den Haag hebben ruime ervaring met mensen die willen afkicken van GHB.
Folder: GHB kliniek