Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

09 oktober 2020

225+x+200+Behandelaanbod+persoonlijkheidsproblematiek.jpg

Binnen de Brijder verslavingskliniek aan de Johan van der Bruggestraat 1 in Den Haag (voorheen Emiliehoeve) hebben we een uniek aanbod gericht op de behandeling van verslaving in combinatie met persoonlijkheidsproblematiek. Daarnaast hebben we een afdeling speciaal ingericht voor ouders met verslavingsproblematiek, die samen met hun kind kunnen worden opgenomen om te bouwen aan een veilige hechtingsrelatie.

Binnen de verslavingskliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek kunnen cliënten tijdens een klinische opname van drie tot negen maanden werken aan emotieregulatievaardigheden middels een intensieve DGT-behandeling. Daarnaast is er binnen het therapeutische klimaat ruimte voor bijvoorbeeld traumabehandeling en systeemtherapie. Deze behandeling wordt ook poliklinisch aangeboden.

Binnen de verslavingskliniek voor Ouder & Kind worden cliënten opgenomen die te maken hebben met verslavingsproblematiek en zwanger zijn of een kindje van nul tot vier jaar oud hebben. Tijdens de behandeling wordt enerzijds gewerkt aan emotieregulatievaardigheden van de ouder (ook middels DGT). Op deze dagen (2 dagen) gaan de kinderen naar de crèche. Anderzijds word je als ouder gecoacht in het creëren van een veilige hechtingsrelatie met je kind en is er een intensief moeder-kind programma.

Wij nemen voor beide afdelingen cliënten uit het hele land aan. De afdelingen maken onderdeel uit van Brijder. Brijder is specialist in verslavingszorg en onderdeel van Parnassia Groep. Parnassia Groep biedt mensen hulp bij het aanpakken van psychische problemen.

Indien je vragen hebt over ons programma, je wilt aanmelden of een cliënt wilt aanmelden, neem gerust contact op via: vpp@brijder.nl of ouderenkindaanmeldingen@brijder.nl of aanmeldcoördinator Eline van der Windt via 06 20 86 14 41.