Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

11 december 2017

De+Journey+-+Verslaving
Wie door verslaving vastloopt in het dagelijkse leven, kan daar best hulp bij gebruiken. De app The Journey-Verslaving biedt uitkomst. De app koppelt o.a. stemmingen of gevoelens van de gebruiker aan acties die spanning kunnen verminderen. Hierdoor leert de gebruiker zijn eigen veerkracht terug te vinden of te vergroten. Reden voor Brijder om het gebruik van de app bij cliënten te stimuleren.

Via The Journey-Verslaving app krijgen gebruikers inzicht in hoe zij zich voelen, welke alledaagse situaties voor spanning zorgen en leren zij met spanning om te gaan. Hoe meer herkenning, hoe meer controle. Ook kunnen zij zelf acties toevoegen aan de app om de gemoedstoestand te verbeteren, bijvoorbeeld  in de vorm van mooie foto’s, grappige filmpjes of muziekfragmenten. Een virtuele coach kan daarbij helpen. Hiermee bevordert de app de zelfredzaamheid van de gebruiker.

Persoonlijke doelen

Naast inzicht in gemoedstoestanden, biedt de The Journey-Verslaving de gebruiker ook de mogelijkheid om zijn persoonlijke doelen in te vullen en wat hij denkt daarvoor nodig te hebben om deze te bereiken.

Hiermee biedt The Journey-Verslaving app gebruikers in het kort:

  • inzicht in welke situaties en prikkels voor spanning zorgen
  • inzicht in wat helpt als zij zich gespannen voelen
  • de mogelijkheid om persoonlijke doelen te stellen
  • begeleiding bij het maken van een actieplan om doelen te behalen
  • overzicht in één oogopslag. Zo weten gebruikers precies wat zij allemaal al hebben bereikt.

De app is ondersteunend tijdens de behandeling en helpt na de behandeling om met lastige momenten om te gaan.

Breed inzetbaar

Iedereen kan The Journey-Verslaving gebruiken! Of je jong of oud bent, wel of niet in behandeling bij een verslavingszorginstelling. De app is te downloaden voor €1,99 in zowel de Play Store als de App Store. Patiënten die in behandeling zijn bij een ggz instelling die werkt met The Journey-Verslaving krijgen een activeringscode waarmee ze de app gratis tot hun beschikking hebben.

The Journey is ontwikkeld door de coöperatie Mental Wealth. Hierin nemen deel:  ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals van de verslavingszorginstellingen Brijder, Iriszorg, Antes en VNN en de gamedesigner RANJ. Brijder is de eerste instelling die het gebruik bij cliënten gaat stimuleren. De app wordt gerealiseerd en gefinancierd door CZ.