Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

10 januari 2019

Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus ‘Help, mijn kind kan niet zonder! vindt plaats in Haarlem tijdens 5 bijeenkomsten. De cursus wordt gegeven op donderdag 24 en 31 januari, 7 en 14 februari 2019 van 17.00 uur tot 19.00 uur. Daarna zal er een terugkombijeenkomst worden gepland.

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

De cursus

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen.

De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Een aantal van de doelen:

- Verbeteren van communicatie binnen het gezin.
- Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
- Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.

Meer informatie

Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder nog een gesprek met de cursusleiding.

Cursusdata

donderdag 24, 31 januari, en 7, 14 februari 2019

Locatie

Brijdervestiging: Richard Holkade 4, 2033 PZ Haarlem (parkeren gratis: achter (Ingang via de Oorkondelaan)

Groepsgrootte 12 deelnemers
Opzet 5 avonden van 17.00 uur–19.00 uur
Aanmelden 088 - 358 22 60 of preventie@brijder.nl