Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

27 februari 2018

ik+pas+2018+200x60.png
Glaasje wijn? Biertje? Die vraag wordt zo makkelijk gesteld, en ook heel vaak net zo makkelijk met ‘ja’ beantwoord. Alcohol drinken is een automatisme geworden. Maar kun je ook 30 dagen nee zeggen tegen alcohol?
Ga die uitdaging eens met jezelf aan tijdens Ik Pas.

We vragen niet om te stoppen, maar slechts voor 30 dagen je alcoholgebruik op pauze te zetten. Door tijdelijk geen alcohol te drinken merk je hoe vanzelfsprekend alcoholgebruik is en welke rol het vaak onbewust speelt in je leven.  

Tijdelijk stoppen met alcohol leverde deelnemers aan vorig edities allerlei inzichten op. Zo werden ze zich meer bewust van hun alcoholgebruik. Ze maakten na die 30 dagen ook een bewuste keuze om ja te zeggen tegen een glas alcohol. De gewoonte om altijd ‘ja’ te zeggen was verdwenen. Door het minder alcohol te drinken voelde de deelnemers zich ook fitter, lichamelijk als geestelijk. Ze sliepen beter, voelden zich fitter en vielen ook af. In het begin was het lastig om ‘nee’ te zeggen en was het voor vrienden en familie even wennen, maar daarna was het gewoon dat ik geen alcohol meer dronk volgens een oud-deelnemer.  

Durf jij de uitdaging met jezelf aan te gaan? Schrijf je in voor 30 dagen geen alcohol.