Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

14 februari 2018

Ik+pas.png

Voor mensen die willen minderen met hun alcoholgebruik is de landelijke actie IkPas een mooi begin. Deelnemers kunnen kiezen om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. Een ouderenbond roept 55-plussers op om hieraan mee te doen.
 

Tijdens het koken, bij het eten, voor de televisie en als slaapmutsje. Veel mensen hebben onbewust een patroon te hebben aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. Dankzij IkPas word je bewuster van je alcoholgebruik, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.

Onderschat probleem

Problematisch drankgebruik onder 55-plussers komt steeds vaker voor. 1 op de 3 senioren schenkt zichzelf elke dag een glaasje (of meer) in. Door lichamelijke veranderingen zijn 55-plussers eerder onder invloed, hetgeen kan leiden tot valpartijen. Maar ook tot serieuze gezondheidsklachten. Niet voor niets dat de richtlijn van de Gezondheidsraad, maximaal één glas alcohol per dag is.

Brijder steunt Ik Pas

In diverse regio’s steunen specialisten van Brijder deelnemers van Ik Pas. Ook blijft Brijder voorlichting geven aan ouderen, familie en naasten en huisartsen.

Kom in actie

40 dagen IkPas start: 14 februari
30 dagen IkPas start: 1 maart

Neem deel aan IkPas  of kijk voor meer informatie over alcohol en ouderen op onze website.