Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

22 januari 2019

Brijder+Jeugd.jpg

Brijder jeugd organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken.

Alkmaar / Schagen

Deze cursus Help.. mijn kind kan niet zonder!  vindt plaats in regio Alkmaar/Schagen. Tijdens 4 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn op donderdag  28 maart, 4,  11 en 18 april 2019. Op 16 mei 2019 is er een terugkombijeenkomst.

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

De cursus

  • is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen
  • richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Doelen:

  • verbeteren van communicatie binnen het gezin
  • grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag
  • ouders de regie in het gezin terug laten krijgen

Meer informatie

Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder nog een gesprek met de cursusleiding.

Cursusdata donderdag 28 maart, 4, 11 en 18 april en 16 mei een terugkombijeenkomst
Locatie

Kees Boekestraat 20, 1817 EZ in Alkmaar

Groepsgrootte maximaal 12 deelnemers
Opzet 5 avonden van 19.00 uur - 21.00 uur
Aanmelden 088 - 358 22 60 of preventie@brijder.nl