Bekijk cursusaanbod

02 mei 2023

Help mijn kind kan niet zonder beeldscherm

Brijder Jeugd organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen overmatig gebruik maken van een beeldscherm. Deze cursus volg je online en bestaat uit vijf bijeenkomsten.

Harde hand of niet?

Ouders van beeldscherm gebruikende kinderen (o.a. gamen, telefoongebruik, social media, chatten of vloggen,) voelen zich soms niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. De kinderen lijken de gezinssituatie te domineren. Vaak krijgen zij het advies met harde hand op te treden of juist het gedrag te laten voor wat het is, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te bereiken en afspraken te maken om het beeldschermgebruik te matigen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg en het gehele gezin komt onder druk te staan.

De cursus

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. Het programma richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Een aantal van de doelen:

  • Inzicht in beeldschermgebruik
  • Verbeteren van communicatie binnen het gezin
  • Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag
  • Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen

Bekijk ook het lunchwebinar: Help mijn kind kan niet zonder voor meer info

Aanmelden en informatie

Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een telefonisch gesprek met de cursusleiding. Groepsgrootte ongeveer 10 deelnemers. Aanmelden: 088 - 358 22 60 of cursushelp@brijder.nl.

Beschikbare locaties en datums

Deze cursus volg je online

Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Contact opnemen