Welkom, leuk dat je even bij mij komt kijken. En dapper dat je erover denkt hulp te vragen. Ik ben Jan Veldhuis, 56 jaar en ik kan jou ervaring bieden. Niet alleen mijn eigen ervaring, maar ook die van anderen. De strijd aangaan met een verslaving en het herstel daarvan is een voor iedereen en dus ook voor jou uniek proces. Het is voor niemand hetzelfde! 

Maar jij bent niet de enige. Heel veel mensen, waaronder ikzelf, zijn je voorgegaan in die strijd en in hun herstel. De ervaringen van mezelf en van die voorgangers kan ik inzetten om jou te steunen. Dat wat zij en ik eerder hebben meegemaakt, waar we tegenaan zijn gelopen, wat moeilijk en wat juist heel helpend was, de wijsheid die in die eerdere ervaringen ligt opgeslagen bied ik je aan.

Herstel
Zelf ben ik in herstel van een alcoholverslaving. Ik zeg ‘in herstel', omdat ik bewezen heb verslavingsgevoelig te zijn en altijd, ook al drink ik al een tijd niet meer, op zal moeten letten dat ik niet (ongemerkt) in oude gewoontes verval. Hoe lastig het is om los te komen van een verslaving en daar los van te blijven, heb ik aan den lijve ondervonden. In een aantal valkuilen ben ik zelf gedoken … en er weer uitgekropen. Ik ben veel kwijtgeraakt en heb veel gevonden en teruggewonnen op mijn pad.

Mijn werkwijze
Ik ben gekomen waar ik nu ben en dat kan jij ook! Op jouw manier en in jouw tijd. In dat proces kan ik naar je luisteren, met je meedenken, je steunen, advies geven en, als dat nodig is, je in contact brengen met collega's die jou met hun kennis en kunde kunnen helpen waar ik dat niet zou kunnen.

Naast mezelf en mijn enthousiasme, energie, optimisme, zorgzaamheid, humor en goede zin breng ik mee ervaring:

  • als cliënt, dus met opgenomen en behandeld worden vanwege psychische klachten en/of verslavingsklachten

  • met depressiviteit en suïcidale gedachten

  • als vader van een kind dat psychoses heeft gehad en persoonlijkheidsproblematiek heeft

  • als jurist, dus met wet – en regelgeving

  • als bewindvoerder/budgetbeheerder dus met financiën, schulden, schuldhulpverlening, belastingzaken en uitkeringen

  • als cliëntondersteuner bij een vrijwilligersorganisatie

  • als begeleider bij het opstellen van een persoonlijk herstelplan

  • als leider van groepen gericht op herstel

Wie ik verder ben
Verder ben ik ook maar gewoon een mens, vader van 2 geweldige jonge volwassenen, partner, (stief)opa en maatje van Jasper, mijn Jack Russel. Mijn passies zijn: zee, duin en strand. Ik zeil, kook en lees graag. Daarnaast hou ik van muziek luisteren, autorijden, puzzelen, badmintonnen, wandelen, joggen en voetbal (als supporter).

Als jij dat wilt ga ik graag met je in gesprek om samen te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen en waarin ik je precies kan steunen.