Pagina kop brijder web

Cinderella Zwennes

Cinderella+Zwennes.jpg

Mijn naam is Cinderella Zwennes, ik ben sinds 2018 verpleegkundig specialist en werk nu 12,5 jaar in de geestelijke gezondheidszorg, waarvan zo’n 10 jaar in de verslavingszorg. Zoals Albert Einstein eens heeft gezegd: “Ik bezit geen speciaal talent, ik ben enkel gepassioneerd nieuwsgierig”. Nieuwsgierig dat ben ik dagelijks.

 

Ik ben mijn loopbaan als verpleegkundige begonnen in 1998 in het algemene ziekenhuis en de wijkverpleging. Hier kwam ik in aanraking met mensen die kampten met verslavingen, waardoor mijn nieuwsgierigheid naar de hulp daarvoor toenam. Vanaf 2006 ben ik binnen de verslavingszorg op verschillende locaties werkzaam geweest, daarnaast heb ik ervaring met het diagnosticeren en behandelen van mensen met ADHD.

Kennismaken

Maar laten we eerst maar eens kennismaken zonder al te veel vragen, ik zal beginnen:
Ik ben 38 jaar, getrouwd en woonachtig in de omgeving van Rotterdam. Sinds 2016 heb ik de diagnose ADHD. Ik heb dit al mijn hele leven, maar 2 jaar geleden liep ik vast in mijn opleiding tot verpleegkundig specialist. Ik wist dat er iets moest veranderen, maar de vele stigma’s zaten in de weg. Dit toegeven en behandeling gaan volgen was een moeilijke keuze en eigenlijk liever één die ik niet wilde maken. Ik was er nog regelmatig van overtuigd dat ik het allemaal wel aankon. Het ging al jaren goed en ik wilde het niet aan de ‘grote klok’ hangen, vaak nog bang voor het (negatieve) oordeel van mijn directe collega’s, mijn vrienden en familie.
Dit was niet terecht, want juist door steun vanuit mijn collegiale omgeving heb ik de stap naar de hulpverlening kunnen zetten. Daardoor heb ik geleerd dat het delen van mijn kwetsbaarheid juist een kracht is.

Krachten en mogelijkheden

Ik geloof dat het centraal zetten van krachten in plaats van klachten en het delen van (eigen) ervaringen bijdraagt aan herstel. Focus op het mogelijke in plaats van het onmogelijke, is voor mij de basis van een behandeling. Ik ga samen met jou op zoek naar de betekenis van deze krachten en mogelijkheden in het dagelijks leven.
Ik combineer kennis vanuit mijn eigen ervaring met mijn professionele kennis en sluit aan bij jouw wensen.

Neem gerust contact met mij op! Ik zit de komende tijd vol, dus meld je aan bij een collega, dan helpen we je sneller.