Coaching vanuit eigen ervaring

Laat u ondersteunen door iemand die ervaring heeft met cliënt zijn.

Een ervaringscoach heeft ervaring:

  • met verslaving
  • psychiatrische problemen
  • als cliënt van de geestelijke gezondheidszorg

en heeft hiervan geleerd.

Een coach vanuit eigen ervaring combineert deze met de ervaring van anderen en kan over de grenzen van zijn eigen ervaringen heenkijken.

Deze coach kan onder andere tips geven over:

  • hoe u werkt aan uw eigen herstel en ondersteunt u hierbij
  • welke steun belangrijk is tijdens uw behandeling
  • welke vooroordelen en belemmeringen er zijn en hoe u hiermee om kunt gaan
  • hoe u weer een betekenisvol leven opbouwt

Ervaringscoach Bert: “Omdat ik een andere taal spreek en het allemaal zelf heb meegemaakt, kom ik vaak dichterbij de cliënt te staan. Datgene wat niet wordt gezegd, wordt door mij gevoeld. Ik bedoel hiermee dat sommige mensen er nog niet aan toe zijn om te praten, maar dat ik het toch begrijp, omdat ik weet wat er door iemand heengaat en waar de pijn zit. Naast dat ik de cliënt feilloos aanvoel, hem kan uitleggen welke stappen hij moet zetten en hem daarbij kan helpen, ben ik ook het bewijs dat er voor iedereen een mogelijkheid is tot herstel.”

Contact met e-consult

U kunt persoonlijk afspreken of uw vragen stellen via een e-consult. Uw e-consult verloopt via e-mail. Uw vraag wordt vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld. U krijgt uiterlijk binnen drie werkdagen antwoord.

Ook bestaat er de mogelijkheid in een herstelgroep te werken aan je herstel. Bijvoorbeeld ‘Schoon genoeg 55 +'.

Alle ervaringscoaches binnen Brijder zijn getraind om hun eigen ervaring in te zetten en u zo goed mogelijk te steunen.

Ervaringen

Fabian: “Ik heb een paar keer contact gehad via het e-consult. Niet zozeer om advies, maar meer om bevestiging te zoeken. Ik wilde naar een feestje, waarvan ik wist dat er coke werd gebruikt. Ik dacht na net afgekickt te zijn, best één keer te kunnen gebruiken. Niet dus. Dat werd me door een ervaringscoach wel duidelijk gemaakt.”

Dolores: “Als ik alleen ben, wil ik graag drinken, omdat ik me eenzaam voel. Ik wilde van een ervaringscoach graag tips om die leegte op te vullen. Een paar nuttige tips helpen me nu door die, vooral moeilijk zondag, heen.”

Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.