Gespreksgroep 55+ voor mensen met een verslaving

200x200-dochter-vader-brijder.png

Ervaart u belemmeringen in uw dagelijks leven door alcohol, medicijnen, andere verslavende middel of gokken? Bent u ouder dan 55 jaar? Dan is onze gratis gespreksgroep misschien iets voor u. U bent van harte welkom.

Steun aan elkaar

Mensen die zich belemmerd voelen door een verslavend middel, praten niet altijd over deze ervaring. De gespreksgroep geeft mensen in een zelfde leeftijdsgroep de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, verhalen te delen, elkaar te steunen en te onderzoeken waar zij goed in zijn. Vanuit deze kwaliteiten kijken we wat u kan helpen om uw middelengebruik of gokgedrag te minderen.

 

Elke bijeenkomst beginnen we met een korte inventarisatie hoe de afgelopen periode is verlopen. Huiswerkopdrachten en belevingen van deelnemers leveren hier belangrijke input voor. Soms nodigen we gastsprekers uit aan de hand van onderwerpen die de deelnemers zelf aandragen.

Begeleiding

Een ervaringscoach en een professional begeleiden de groep. Zij kunnen, als daar vanuit de groep belangstelling voor is, in het kort iets vertellen over de volgende onderwerpen:

  • toename van angst- en/of van depressieve gedachten
  • slaapproblemen
  • concentratieproblemen
  • neigen tot isolement
  • relatieproblemen
  • toenamen van lichamelijke klachten

Er is ruimte om hierover binnen de groep met elkaar van gedachten te wisselen.

Wie kunnen deelnemen?

U bent welkom als u ouder bent dan 55 jaar en last heeft van alcohol, gokken, benzo’s of ander soort  verslavingen. Daarbij of daardoor heeft u moeite met veranderingen in uw levenssituatie en wilt u hierover van gedachten willen wisselen met leeftijdsgenoten. De bijeenkomsten kunt u gratis bijwonen.

Waar en wanneer?

Op dit moment vinden de gespreksgroepen plaats in Alkmaar, Amstelveen, Purmerend en Zaandam.

Informatie en aanmelding

Meer informatie of deelnemen aan een groep? Neem dan contact op met uw ervaringscoach of behandelaar.

Na uw aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. Wij informeren u dan over het doel en de werkwijze van de groep uit en geven u de data wanneer de groep bij elkaar komt. U mag altijd iemand meenemen naar dit gesprek.