Heeft u problemen door alcohol, cannabis, andere drugs, medicijnen, gamen of gokken? U bent niet de enige. In 2015 zochten 65.000 mensen hulp bij een instelling voor verslavingszorg.

Voor al deze verslavingen hebben we een behandelaanbod op maat:

Onze zorg is zo kort en licht als verantwoord, en langer en intensiever indien nodig. Als u twijfelt over uw diagnose heeft u het recht om een second opinion aan te vragen.

We hebben een speciaal behandelaanbod voor:

Partner en familie

Als uw partner of een familielid verslaafd is, heeft dit vaak ingrijpende gevolgen. Brijder biedt gratis individuele gesprekken of cursussen. Ook als uw verslaafde partner of familielid niet bij ons in behandeling is.

Professionals

Brijder deelt graag haar expertise aan professionals. Dit doen we door het organiseren van bijeenkomsten, symposia, maar ook door het aanbieden van trainingen via de methodiek van live online leren. Via uw eigen computer logt u in op een virtueel klaslokaal waar de interactie centraal staat. Op dit momenten hebben wij een aanbod voor verwijzers, docenten, sociale wijkteams, jeugd- en gezinsteams en barvrijwilligers.

Verwijzers

Voor consultatie en advies kunt u terecht bij ons Verwijzerpunt. Ook kunt u hier cliënten aanmelden. U kunt hiervoor ook direct contact opnemen met de vestiging waar uw cliënt graag geholpen zou willen worden.

Enkele cijfers

Bijna de helft van de mensen die hulp vragen bij de verslavingszorg heeft problemen met alcohol. De grootste groep die aanklopt bij de verslavingszorg is tussen de 25 en 55 jaar. De groep 55 jaar en ouder groeit.

Mensen die hulp zoeken voor heroïne en cocaïne daalt. Er is ook een lichte daling voor de hulpvraag naar cannabis. De hulpvraag voor GHB is gestegen, net als voor problematisch gamen. Regelmatig is er bij verslaving sprake van het gebruik van meerdere middelen  of gaat de verslaving gepaard met bijvoorbeeld: angst, depressie of ADHD. Brijder is er ook voor mensen die naast hun verslaving psychische problemen hebben.

Onze behandelingen

Om u te ondersteunen bij uw doelen en wensen, hebben wij een groot deel van onze behandelingen voor u beschreven en daar ervaringsverhalen aan toegevoegd. Aan de hand hiervan kijkt u welke behandelmogelijkheden passen op uw specifieke situatie. Deze kunt u voorleggen aan uw huisarts.

Als u al bij ons in behandeling bent, bespreekt u uw keuze met uw behandelaar. Op basis van uw wensen en zijn advies stelt u samen uw behandelplan op.

U kunt ook de GGZ Keuzehulp app Brijder gebruiken om tot een behandeling te komen die bij u past.