Systeemgesprekken

Als u en uw naasten elkaar beter willen begrijpen of het contact met elkaar willen verbeteren.

Uw omgeving heeft invloed op uw gedrag. En uw gedrag beïnvloedt ook weer mensen in uw omgeving. Middelengebruik speelt daar vaak een belangrijke rol in. Vaak reageren u en uw omgeving steeds op dezelfde wijze op elkaar, volgens vaste patronen. Hoe u denkt en hoe u zich gedraagt hangt ook af van uw afkomst, persoonlijkheid, karakter en religie.


De systeemtherapeut kijkt vanuit deze achtergrond naar jullie problemen en helpt jullie contact te verbeteren.


Systeemgesprekken richten zich op:

  • het verbeteren van het contact tussen u en uw naasten

  • het doorbreken van vastgelopen patronen die tussen u en uw naasten zijn ontstaan


Systeemgesprekken zijn vaak een aanvulling op een andere vorm van behandeling.

Duur: 5 – 10 gesprekken.

Geen alcohol of drugs
Omdat het gebruik van alcohol en drugs invloed heeft op hoe u naar dingen kijkt en wat u hierbij voelt, slaat deze behandeling het beste aan als u een periode geen of weinig alcohol en/of drugs gebruikt.

Ervaring met de behandeling

Lisa is 46 jaar. Ze is gaan drinken toen haar man Martijn thuis kwam te zitten na een zwaar auto-ongeluk. Dit leverde veel spanningen in hun relatie op, die haar onzeker en ongelukkig maakte. Systeemtherapie bood uitkomst.


Lisa: "Bij de therapie waren mijn man en ik betrokken. Mijn man vond dat ik egoïstisch was en niet moest klagen; ‘mij was toch niks overkomen'. Vooraf had ik eerst een gesprek met mijn systeemtherapeut om goed tot de kern van mijn probleem te komen. Niet alleen mijn problemen en gevoelens stonden centraal, maar ook die van mijn man. Door open met elkaar te praten, kregen we een veel beter beeld over elkaars denkwijze en gevoelens. Hierdoor kreeg ik meer begrip voor mijn man en hij voor mij. Heel veel negatieve gevoelens zijn nu verdwenen. Ik ben weer zekerder van mezelf en drink nu weer voor de gezelligheid."


Spreekt deze behandeling u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar.
Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.