Algemeen paginakop met kruimelpad zonder CTA

Intensieve Schematherapie Behandel Afdeling

Intensieve Schematherapie Behandel Afdeling

Heb je naast verslavingsproblemen ook persoonlijkheidsproblemen en/of trauma-gerelateerde klachten? Dan kun je terecht op de Intensieve Schematherapie Behandel Afdeling (ISBA) in Alkmaar. Tijdens deze ambulante behandeling ga je aan de slag om diepgewortelde patronen te veranderen.  

Wat is schematherapie?

Schematherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het veranderen van diepgewortelde patronen van gedachten, gevoelens en gedragingen die zijn ontstaan in de vroege kindertijd. Deze patronen, of schema's genoemd, kunnen leiden tot problemen in relaties, werk en het dagelijks leven.

Voor wie?

Een behandeling op de ISBA kan geschikt zijn als je:

  • een ernstig en langdurig verslavingsprobleem hebt;
  • naast de verslaving last hebt van andere problemen, zoals trauma-gerelateerde klachten en persoonlijkheidsproblematiek. Hierbij heb je steeds terugkerende vervelende gevoelens en hardnekkige patronen die je niet gemakkelijk kunt loslaten, en die jouw leven op zijn kop zetten;
  • niet voldoende baat hebt gehad bij alleen de behandeling voor de verslavingsproblematiek.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor je start met de behandeling volg je een introductieprogramma van 6 weken. Hiervoor kom je 1 keer per week een dagdeel naar Alkmaar. Daarna start je met het intensieve behandelprogramma. Tijdens dit programma volg je 3 keer per week groepstherapie, individuele therapie en psycho-educatie. Daarnaast besteden we ook aandacht aan lichaamsgerichte therapie en creatieve therapie. Het doel van de behandeling is om je inzicht te geven in je eigen schema's en deze te doorbreken. De behandeling duurt in totaal 24 weken. 

Nazorg

Na de behandeling kan het lastig zijn om het leven weer aan te gaan zonder gebruik van middelen. Je hebt niet meer de veilige, beschermde omgeving en steun van de groep. Daarom vinden we het belangrijk om een nazorg traject te bieden. Bij de afsluiting van de behandeling overleggen we samen met jou en je ambulante behandelaar over de gewenste nazorg.

Praktische informatie

Het behandelprogramma is intensief en vereist een hoge motivatie van jou; 

De groep bestaat uit ongeveer 8 personen. We verwachten van jou een open en actieve rol tijdens de behandeling en in de groep;

Gedurende de gehele behandeling wordt abstinentie (niets gebruiken) van alle middelen en gokken van je verwacht; 

Tijdens de gehele behandeling dien je alle therapiedagen aanwezig te zijn. Je kunt dus ook geen vakantie plannen in deze periode. 

Aanmelden

Je ambulante behandelaar kan je met een afgegeven indicatie (ondersteund door een persoonlijkheidsonderzoek) aanmelden voor een behandeling op de ISBA via: ISBAAanmeldingen@brijder.nl.