De Netflix-documentaire "Recovery Boys" is een aangrijpend verhaal over vier mannen die proberen te herstellen van hun verslaving aan opioïden, zoals heroïne en pijnstillers.

De documentaire volgt 4 mannen gedurende een periode van 18 maanden terwijl ze verblijven in een herstelprogramma op een afgelegen boerderij in West Virginia. De mannen worden geconfronteerd met hun verleden en worstelen met het opbouwen van een nieuw leven zonder drugs. Ze worden geconfronteerd met uitdagingen, zoals het opbouwen van relaties en het vinden van werk. 

Opioïde-epidemie

De film is een belangrijk stukje bewustwording over de opioïde-epidemie die momenteel in de Verenigde Staten woedt en de impact ervan op individuen en gemeenschappen. Door de verhalen van de mannen te vertellen, toont de documentaire de menselijke kant van de crisis en benadrukt het belang van toegang tot behandeling en ondersteuning. 

Meer begrip en medeleven

De documentaire is geproduceerd door Academy Award-genomineerde regisseur Elaine McMillion Sheldon, die eerder bekend stond om haar film "Heroin(e)" die ook over de opioïde-epidemie in West Virginia ging. Met "Recovery Boys" brengt Sheldon opnieuw een belangrijk verhaal naar het publiek en roept ze op tot meer begrip, medeleven en ondersteuning voor mensen die worstelen met verslaving. 
 

Recovery Boys | Trailer 

Bekijk ook eens 

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten