13 september 2022

Five Days Inside: Geraldine Kemper logeert in de Brijder kliniek

Voor het programma Five Days Inside liep presentatrice Geraldine Kemper 5 dagen mee in de Verslavingskliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek (VPP) van Brijder in Den Haag. Ook maakte Geraldine een uitstapje naar de afdeling Ouder & Kind. Het resultaat van de aflevering: een uniek kijkje in een verslavingskliniek met bijzondere en openhartige verhalen van cliënten en collega's, die allemaal werken aan één doel: een stabiel leven zonder drugs of alcohol. Bekijk de aflevering op Videoland! 

Werken aan trauma's en emoties

Tijdens een klinische opname van gemiddeld 6 maanden in de VPP gaan cliënten aan de slag met hun verslaving. Ze leren daarnaast ook om op een andere manier om te gaan met emoties en daardoor minder impulsief te zijn en minder schadelijk gedrag te vertonen. In de aflevering van Five Days Inside is Geraldine aanwezig bij de vaardigheidstraining Dialectische Gedragstherapie. Ze gaat in gesprek met Saya die werkt aan haar trauma’s, het omgaan met emoties en het aanleren van nieuw gedrag. Hierdoor lukt het Saya steeds beter een waardevol leven op te bouwen. Ook Angela vertelt over het effect van haar verslaving en persoonlijkheidsproblemen op haar omgeving. 

'Ik durf beter voor mezelf op te komen, me uit te spreken en mijn emoties te uiten waardoor ik bewustere en betere keuzes maak'

Lees het verhaal van Angela

In de kliniek samen met je kind

Tijdens de uitzending bezoekt Geraldine ook de afdeling Ouder & Kind. Op deze afdeling verblijven ouder met een verslaving en persoonlijkheidsproblematiek samen met hun kind. Geraldine spreekt in de uitzending met Shannon, die op dat moment drie maanden verblijft op de afdeling samen met haar baby. Ze vertelt over hoe zij heeft geleerd om te gaan met haar emoties en een band op te bouwen met haar kind.

'Mijn zoontje heeft het nog over het huis met de mama's'

Kim over haar verblijf met zoontje Dex op de afdeling Ouder & Kind

Lees het verhaal van Kim

Trots op onze aanpak

De uitzending geeft een uniek kijkje in ons werk in de verslavingszorg. We zijn trots op hoe de VPP en de afdeling Ouder en Kind in beeld is gebracht. En op hoe onze collega's zich inzetten om onze cliënten te begeleiden, die elke dag hard aan zichzelf werken om een stabiel leven op te bouwen voor hunzelf en hun gezin. 

‘Ik ben ontzettend trots op wat we met elkaar hebben neergezet en hoop dat we met deze uitzending andere hulpverleners kunnen inspireren met onze aanpak'

Sara Brouwer, klinisch psycholoog en manager zorg

Bekijk de uitzending

De aflevering van Five Days Inside werd op 21 september op RTL5 uitgezonden. Heb je de aflevering destijds gemist of wil je de aflevering nog een keer terugkijken? Bekijk Five Days Inside dan op Videoland (seizoen 5, aflevering 4)! 

 

Peventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten