Het is voor veel mensen die worstelen met een verslaving belangrijk om begrepen en erkend te worden. Het lezen van persoonlijke verhalen van anderen kan hierbij helpen en inzicht bieden in het leven met en het herstel van een verslaving. Daarom hebben we 5 boekentips over verslavingen voor je op een rij gezet!  

Dan Karaty – If I’m Being Honest  

Jarenlang kennen we de Amerikaanse choreograaf Dan Karaty als jurylid in programma's zoals Holland's Got Talent en als acteur in de film Soof! Maar wat bijna niemand weet, is dat Dan al die tijd worstelt met een alcoholverslaving. In 2021 besluit hij eerlijk te zijn over zijn strijd en deelt hij zijn ervaringen in het boek 'If I'm Being Honest'.  

Lees meer

Maarten Dammers – Ik ben Maarten en ik ben verslaafd 

Maarten Dammers heeft in zijn boek "Ik ben Maarten en ik ben verslaafd" een boodschap van hoop voor lezers. Ondanks de hobbelige en zware weg naar herstel wil hij laten zien dat het mogelijk is om van een verslaving te herstellen. Zelfs als je al op jonge leeftijd bent begonnen met drank en drugs.  

Lees meer

Evi Hanssen - Sinds Ik Niet Meer Drink 

De Belgische presentatrice en radiomaker Evi Hanssen deelt haar ervaringen van ruim 3 jaar zonder alcohol in het boek 'Sinds Ik Niet Meer Drink'. Ze vertelt openhartig over de uitdagingen en fysieke, mentale en sociale gevolgen. In haar dagboek, dat ze gedurende 500 dagen bijhield, beschrijft ze waarom ze stopte met alcohol, wat dit met zich meebracht en hoe het haar vriendschappen, relatie, werk en zelfbeeld beïnvloedde. 

Lees meer

Klaas Boomsma - Ren Voor Je Leven 

Klaas Boomsma deelde jarenlang een hechte vriendschap met alcohol en cocaïne, maar in een Zuid-Afrikaanse afkickkliniek besefte hij dat deze band zijn levenslust wegnam. Zijn verhaal van herstel begon met een ommezwaai, waarbij hij in hardlopen een nieuwe vriend vond. In het boek 'Ren Voor Je Leven' vertelt Klaas over de impact van hardlopen op zijn leven en hoe het ook jou kan beïnvloeden. 

Lees meer

Jeanneke Scholtens - Roes 

Na het stoppen met wijn drinken ontdekt Jeanneke Scholtens dat ze niet verlangde naar de alcohol, maar naar een vorm van roes. Haar zoektocht naar een alternatief staat beschreven in het boek 'Roes'. In dit boek onderzoekt ze waarom ze naar wijn verlangde, waarom de roes zo aantrekkelijk is, en waar ze nu die roes vandaan moet halen. Het resultaat is een openhartig verslag van haar ontdekkingstocht naar nieuwe vormen van genot.  

Lees meer

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten