Ontgiften met begeleiding in de vorm van individuele of groepsgesprekken, u verblijft thuis.

Ontgiften (detox) is het afvoeren van giftige stoffen door uw lichaam. Giftige stoffen zitten in uw lichaam door het gebruik van alcohol of drugs. Wanneer u stopt met het gebruik van alcohol, drugs of medicijnen ontstaan er soms ontwenningsverschijnselen, zoals:

  • trillen
  • misselijkheid
  • hoofdpijn
  • toename van trek in het middel
     

Medische begeleiding
Als u wilt stoppen met het gebruik van verslavende middelen zoals alcohol, drugs of medicijnen, dan is het wenselijk, of soms zelfs noodzakelijk dat Brijder u daarbij medisch begeleidt. Een verslavingsarts en verpleegkundigen behandelen u dan. U krijgt onder andere uitgelegd hoe uw lichaam kan reageren tijdens het ontgiften en hoe u hiermee om kunt gaan. Soms krijgt u tijdelijk medicijnen om de ontwenningsverschijnselen te verzachten.

Individueel of groep
U kunt individuele begeleiding krijgen bij het thuis ontgiften of u wordt in een groep begeleid. Na het individuele- of groepsgesprek gaat u gewoon naar huis tot de volgende afspraak.

Jeanette volgde een detox groepsbehandeling

Haar omgeving, maar ook Jeanette (36 jaar) zelf, merkte dat ze steeds meer ging drinken. Om te ontgiften volgde ze een groepsbehandeling vanuit huis. Het geleerde kon ze thuis meteen in de praktijk brengen

Jeanette: "Ik vind het wel prettig om mijn ervaringen te delen met mensen die begrijpen waar je het over hebt. Maar de groep kwam voor mij wel wat snel. De stap van aanmelden naar groepstherapie is erg groot. Gelukkig heb ik ook nog enkele individuele gesprekken met mijn begeleider, al zijn deze wel kort. Een detox in een kliniek zou voor mij echt een te grote stap zijn geweest. Het voordeel van thuis ontgiften is dat je het geleerde meteen in praktijk gaat uitvoeren. Al heb ik nog wel de neiging om etentjes en feestjes te vermijden. Ik heb toch het gevoel dat iedereen mij in de gaten houdt. Maar dat gevoel zal nog wel slijten."

Spreekt deze behandeling u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar.