Brijder Jeugd geeft voorlichting om problemen bij jongeren door gebruik van alcohol en drugs te voorkomen. Er zijn jongeren die verslaafd raken. Brijder Jeugd helpt deze jongeren. Brijder Jeugd biedt verslavingszorg voor jongeren van 12 tot 23 jaar.

Voorlichting jongeren

Brijder Jeugd wil problemen bij jongeren door gebruik van alcohol en drugs voorkomen. Het complete voorlichtingsaanbod staat op de website van Brijder Jeugd. Voorbeelden van activiteiten om verslaving te voorkomen:

 • Spreekuur op school
  Hoofddoel van voorlichting en spreekuren op scholen is in contact komen met jongeren die problemen op school hebben door alcohol drinken, blowen, andere drugs gebruiken of gamen. We bespreken met het kind hoe de problemen op te lossen zijn. Zo willen we voorkomen dat jongeren verder afglijden, verslaafd raken en zonder diploma van school gaan.
 • Voorlichting in het uitgaansleven
  Brijder Jeugd traint en begeleidt jongeren die voorlichting geven aan andere jongeren. Deze peereducators geven voorlichting over effecten en risico's van alcohol en uitgaansdrugs. Meer informatie over voorlichting voor en door jongeren.

Behandeling jongeren

Veel jongeren experimenteren met alcohol en drugs. Vaak blijft het bij experimenteren. Maar soms loopt het gebruik van alcohol en drugs uit de hand. Er ontstaan problemen. Brijder Jeugd helpt jongeren die verslaafd zijn om te stoppen met drinken, drugs gebruiken of gamen. Jongeren krijgen weer controle over hun gezondheid, ontwikkeling en leven. Daarnaast is er aandacht voor:

 • school en werk
 • wonen
 • vrije tijd
 • ouders en vrienden

Voorbeeld van behandeling Brijder Jeugd

 • Cognitieve gedragstherapie Jeugd
  In de cognitieve gedragstherapie leren jongeren door middel van gesprekken en oefeningen te stoppen met alcohol, drugs, gokken of gamen.
 • Kliniek
  Mistral (Den Haag) en Feniks (Heerhugowaard) zijn de klinieken van Brijder Jeugd voor verslaafde jongeren. Een groot deel van de behandeling is in een groep. Nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat binnen onze jongerenkliniek Mistral? Bekijk het filmpje.