Verslaving en ADHD

Eén op de vijf mensen die hulp zoeken bij een verslaving heeft de diagnose ADHD. Een verslaving onder controle krijgen met ADHD is moeilijk. Het is nog lastiger uw verslaving onder controle te krijgen als u geen medicatie, hulp of ondersteuning krijgt bij ADHD. Bijvoorbeeld omdat u niet weet dat u ADHD heeft.

Verslaving en ADHD: problemen

Margriet (44 jaar): "Ik heb altijd al heel veel moeite gehad om te ontspannen. Of alleen maar mijn gedachten stil te zetten. Toen ik stopte met drinken werd dat eigenlijk alleen maar erger. Mijn behandelaar bij Brijder stelde voor om te laten onderzoeken of ik ADHD had. Dat bleek zo te zijn. Ik neem nu medicijnen. Daardoor kan ik net wat meer rust vinden. Bovendien is het makkelijker de alcohol te laten staan."

Sjef (50 jaar):"Ik weet sinds een paar maanden dat ik ADHD heb. Het had me een hoop ellende gescheeld als dat eerder bekend was geweest. Ik heb lang met een cokeverslaving geworsteld. Al die tijd leek het alsof ik niks voor elkaar kreeg zonder een beetje cocaïne. Hoe hard ik ook probeerde om zonder drugs te leven. Gelukkig ben ik nu alweer een jaar clean. Ik vermoed nu dat meer mensen in mijn familie ADHD hebben. Mijn broer gaat zich in ieder geval ook laten onderzoeken."

Timo (33 jaar):"Concerta werkt perfect voor mij. Ik heb 20 jaar geblowd. Ik begon al te blowen toen ik 12 was. Ik werd er rustig van. Daardoor functioneerde ik beter. Dacht ik. Maar sinds ik mijn medicijnen regelmatig inneem, blow ik helemaal niet meer. En ik functioneer nu veel beter dan eerst."

Lees meer informatie over behandeling bij ADHD en verslaving.