Afkicken wiet

Verslaving en ADHD: behandeling

Verslaving+en+adhd.jpg

Verslaving en ADHD gaan vaak hand in hand. Als u ondersteuning krijgt bij ADHD vergroot dat de kans dat u ook uw verslaving onder controle krijgt. Brijder heeft bijvoorbeeld een behandeling ADHD en middelengebruik. U heeft gesprekken met een gespecialiseerde psycholoog. Daarnaast maakt u opdrachten via internet.

Niels Bregman is psycholoog bij Brijder Ambulant in Rotterdam. 'Als we vermoeden dat een cliënt ADHD heeft, dan overleggen we samen wat we gaan doen.'

Wat de beste behandeling is hangt af van:

  • uw situatie
  • ernst van de verslaving
  • ernst van de klachten door ADHD
  • of medicatie goed werkt
  • uw wensen

Brijder heeft verschillende vormen van behandeling voor u als u verslaafd bent en (mogelijk) ADHD heeft. Overleg samen met uw behandelaar wat nodig is. Bent u nog niet bij ons in behandeling? Ga naar aanmelden. Als u vragen heeft aan een ervaringsdeskundige kunt u contact met ons opnemen via het e-consult. Lees ook de verhalen over ervaringen van cliënten met ADHD en verslaving.

Sommige mensen hebben extra hulp nodig bij ADHD. Dan verwijzen we naar meer gespecialiseerde hulp voor behandeling van de ADHD.

Locaties

Brijder heeft meer dan 40 vestigingen in Noord- en Zuid-Holland. Bekijk de pagina Locaties voor een vestiging bij u in de buurt