Roken tijdens zwangerschap

Verslaving en ADHD: behandeling

Verslaving+en+adhd.jpg

Verslaving en ADHD gaan vaak hand in hand. Als je ondersteuning krijgt bij ADHD vergroot dat de kans dat je ook jouw verslaving onder controle krijgt. Brijder heeft bijvoorbeeld een behandeling ADHD en middelengebruik. Je hebt gesprekken met een gespecialiseerde psycholoog. Daarnaast maak je opdrachten via internet.

Niels Bregman is psycholoog bij Brijder. 'Als we vermoeden dat een cliënt ADHD heeft, dan overleggen we samen wat we gaan doen.'

Wat de beste behandeling is hangt af van:

  • jouw situatie
  • ernst van de verslaving
  • ernst van de klachten door ADHD
  • of medicatie goed werkt
  • jouw wensen

Brijder heeft verschillende vormen van behandeling voor jou als je verslaafd bent en (mogelijk) ADHD hebt. Overleg samen met jouw behandelaar wat nodig is. Ben je nog niet bij ons in behandeling? Ga naar aanmelden. Als je vragen hebt aan een ervaringsdeskundige kun je contact met ons opnemen via het e-consult. Lees ook de verhalen over ervaringen van cliënten met ADHD en verslaving.

Sommige mensen hebben extra hulp nodig bij ADHD. Dan verwijzen we naar meer gespecialiseerde hulp voor behandeling van de ADHD.

Locaties

Brijder heeft meer dan 40 vestigingen in Noord- en Zuid-Holland. Bekijk de pagina Locaties voor een vestiging bij jou in de buurt