Heb je tussen het inkopen doen en alle kerstetentjes nog tijd over om te relaxen? Dan hebben wij 4 kijktips voor je! Kruip lekker onder je dekentje, zet een kop warme chocolademelk en binge deze 4 documentaires! 

Five Days Inside 

Seizoen 5 - aflevering 4 | Videoland

Voor het programma Five Days Inside liep presentatrice Geraldine Kemper 5 dagen mee in de Verslavingskliniek voor persoonlijkheidsproblematiek (VPP) van Brijder in Den Haag. Ook maakte Geraldine een uitstapje naar de afdeling Ouder & Kind. Het resultaat: een uniek kijkje in een verslavingskliniek met bijzondere en openhartige verhalen van cliënten en collega's, die allemaal werken aan één doel: een stabiel leven zonder drugs of alcohol

Bekijk de aflevering

André Hazes Jr. - Crossroads 

‘Werken aan jezelf is niets om je voor te schamen of bang voor te zijn’, vertelt André Hazes Jr. in zijn vijfdelige docuserie Crossroads. In deze documentaire praat hij zeer openhartig over zijn verslavings- en mentale problemen. Na zijn tijd in een kliniek in Spanje is André weer clean en deelt hij zijn verhaal. 

Bekijk de docu

NIKKIE

Hoe is het om op te groeien met een ouder die worstelt met psychische problemen of een verslaving? In de indrukwekkende documentaire NIKKI ontdek je het verhaal van Nikki en haar moeder Karin, die borderline heeft. Je ziet Nikki opgroeien van 12-jarig meisje tot jonge vrouw, die ook te maken krijgt met haar eigen psychische problemen. 

Bekijk de docu

Papa is verslaafd

Wat doet het met je als je ruim 40 jaar verslaafd bent en wat doet het met je omgeving? In de documentaire Papa Is Verslaafd zie je het bijzondere verhaal van Maarten Dammers, bekend als ervaringsdeskundige en interventionist van het RTL-programma Verslaafd!. Maarten was een groot deel van zijn leven verslaafd aan drugs en alcohol en is inmiddels al ruim 10 jaar clean. 

Bekijk de docu

 

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten