25 juli 2022

Jimmy TikTokt over zijn verslaving

Maandenlang gebruikte de Alkmaarse Jimmy (22) stiekem drank en drugs. Nu is hij er klaar voor om zijn verhaal te delen en dat doet hij via zijn TikTok kanaal. Inmiddels is hij alweer een hele tijd clean en hoopt hij door het delen van zijn verhaal ook andere jongeren te helpen die met hetzelfde worstelen. 

Het gebruik begon voor Jimmy op zijn vijftiende. In eerste instantie alleen alcohol en blowen. Vanaf zijn achttiende nam hij elk weekend een pilletje, MDMA, bier en blowde hij. Op een gegeven moment krijgt Jimmy XTC aangeboden en gaat zijn gebruik in coronatijd naar een paar keer per week. In 2021 komt hij in aanraking met 3MMC en om 's avonds in slaap te komen neemt hij het verdovende ketamine. Toen hij begin dit jaar zelfs waanbeelden zag, besloot hij te gaan afkicken. 

Jimmy in NH Nieuws

Aan NH Nieuws vertelt Jimmy zijn verhaal. Bekijk de reportage via de website van NH Nieuws. Of volg Jimmy via TikTok of Instagram.

‘Ik was ongelukkig. Herkende mezelf niet meer, ik zag twee Jimmy's. Eentje die niet meer wilde leven en een die wilde gebruiken, gebruiken, gebruiken’,

Jimmy aan de regionale radio- en televisieomroep NH Nieuws

Peventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten