Alphen aan den Rijn

Ons team in Alphen aan den Rijn bestaat uit gedreven en ervaren medewerkers, met oog voor de cliënt en de omgeving. Ons team bestaat uit verslavingsartsen, psychiater, psycholoog, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, cognitief gedragstherapeut en ervaringscoach. Wij willen aansluiten bij dat wat jij nodig hebt, vanzelfsprekend binnen de aanwezige kaders en (on)mogelijkheden.

We werken ook samen met andere zorgpartners en maatschappelijke organisaties als dat nodig is. Herstel van verslaving gaat nooit enkel en alleen over het stoppen met een middel of middelen, maar vooral over het onderliggende. Over angsten, gemis of een tekort aan dag invulling en zingeving waarbij het middel het “medicijn” is. Samen brengen we die in kaart en gaan we aan de slag om tot een passend behandelplan te komen waarin jij altijd leidend bent. Jij voert de regie over je eigen herstel en wij hebben de kennis en ervaring om je daarbij te ondersteunen.

Het eerste contact met ons is laagdrempelig en volledig vrijblijvend. Wil je informatie of eens sparren over zaken die jou in de weg zitten in relatie tot verslaving en verslavingsgedrag? Dat kan altijd, vul het onderstaande contactverzoek in en je wordt zo spoedig mogelijk door 1 van ons gebeld.

Contactverzoek

En mocht je je vervolgens aan willen melden? Lees dan hoe je dit kan doen onder het volgende kopje “Aanmelden”.

Aanmelden

We kunnen ons heel goed voorstellen dat de stap groot is om je bij ons, “verslavingszorg”, aan te gaan melden. In onze profielen stellen wij ons kort aan je voor. Mocht je na het lezen van de profielen een voorkeur voor een behandelaar hebben, dan kun je dit in jouw aanmelding aangeven. Het kan helaas zo zijn dat de behandelaar van jouw voorkeur een wachtlijst kent, samen zullen we dan kijken hoe verder.

Aanmelden of Bekijk ons smoelenboek

Ons behandelaanbod

Veel van ons aanbod is maatwerk. We bieden het aan in de vorm van 1op1-gesprekken, in groepen, via online-modules en in een mix van de diverse vormen.

 • Ambulante Detox - Groep (de “stoppen met middelen groep”)

 • Ambulante Detox - Individueel

 • Cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken

 • Acceptance and Commitment Therapy

 • De Herstelgroep

 • Traumabehandeling (EMDR)

 • VERS-training

 • Mindfulness

 • ADHD-coaching

 • Programma Verslaving & Ouderschap (PVO)

 • Systeemgesprekken

 • Gesprekken met een ervaringscoach 

 • Medicatieverstrekking via onze medicatiepoli 

 • Terugkombijeenkomsten “B2B” (Back to Brijder) 

Werken en leren bij Brijder Alphen aan den Rijn

Bij Brijder, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis.

Bekijk wat we te bieden hebben voor psychiatersklinische psychologengz-psychologenverslavingsartsen KNMGverpleegkundig specialisten en verpleegkundigen of bekijk al onze vacatures.

Alle vacatures

 

Brijder Jeugd

Op deze locatie kun je terecht voor jeugdpreventie en jeugdbehandeling. Veel jongeren experimenteren wel eens met drank en drugs. Vaak blijft het daarbij, maar soms ontstaat een alcohol- of drugsverslaving. Brijder helpt verslaafde jongeren met het overwinnen van hun verslaving. Zo krijgen zij weer controle over hun gezondheid, ontwikkeling en leven. De onderwerpen school en werk, huisvesting, vrije tijd en ouders en vrienden staan tijdens de behandeling centraal.

Meer informatie