Pagina kop brijder web

Marieke Bijlemeer

Marieke.jpg
Mijn naam is Marieke Bijlemeer, sinds januari 2019 werkzaam bij Brijder Web als verpleegkundig specialist. Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Parnassia Groep, eerst in de Brijder Kliniek Den Haag. En tijdens mijn opleiding heb ik een jaar ervaring opgedaan bij PsyQ poli ADHD.

Tijdens de opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ ligt de nadruk op het behandelen van patiënten. Ik ben onder andere opgeleid in het diagnosticeren van ggz(-gerelateerde) problematiek en het indiceren van behandelinterventies, waaronder medische interventies zoals het voorschrijven van medicatie. Gedurende de opleiding heb ik geleerd praktijkgericht onderzoek op te zetten en uit te voeren en wetenschappelijke kennis in de dagelijkse praktijk toe te passen.

Afwisseling
Het zelfstandig werken en het indiceren van interventies waren aspecten die mij ervan overtuigde om de opleiding tot verpleegkundig specialist te gaan volgen. In het dagelijks leven van de cliënt kun je als verpleegkundig specialist de gevolgen van de aandoening behandelen. Dat is dan ook hetgeen wat mij het meeste aanspreekt in deze rol. De afwisseling en diversiteit maakt dat ik heel veel plezier ervaar in het werk wat ik nu doe.

Regie houden
In de behandeling vind ik het belangrijk dat de cliënt de regie houdt en zich op zijn of haar gemak voelt, om zo tot een goede samenwerking te komen. Laten we denken in mogelijkheden en samen onderzoeken waarin je vast loopt. We bekijken wat je zelf al hebt gedaan en waar nog mogelijkheden zijn.

Iets over mijzelf
Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin, lekker de natuur in.