Pagina kop brijder web

Erik Paling

Erik+Paling.jpg

Goedendag, mijn naam is Erik Paling en ik ben verslavingsarts KNMG. Dit werk doe ik nu alweer ruim vijftien jaar, met vaak veel plezier. Ik vind dit werk leuk, omdat we met verslavingszorg echt het verschil kunnen maken in kwaliteit van leven.

Ik ben nieuwsgierig naar waarom mensen verslaafd zijn geworden en wat ze nodig hebben om weer gezond te kunnen leven. Het gaat dan niet alleen om geen gebruik maar veel meer over een prettige invulling van het leven bij geen gebruik.

Ik werk zoveel mogelijk volgens richtlijnen. Deze beschrijven afhankelijk van de problematiek wat de beste mogelijkheden zijn voor behandeling. Over die mogelijkheden wordt u geïnformeerd en de keuze voor welke behandeling maakt u samen met mij.

Wat u van mij mag verwachten

Mijn zwakke punten zijn dat ik nog wel eens te direct of te snel ben en dat ik chaotisch kan zijn. Afspraken lopen bij mij vaker mis, vooral als ik het erg druk heb.

U mag van mij verwachten dat ik:

 • Zo breed mogelijk kijk, dus niet alleen naar de verslaving, maar ook naar de oorzaak en welke behandelingen de meeste kans op succes hebben.
   
 • Je zo goed mogelijk probeer uit te leggen wat er volgens mij aan de hand is en hoe we het kunnen aanpakken.
   
 • Het graag hoor als je iets vervelend vindt of het ergens niet mee eens bent, om te zien wat er moet veranderen.
   
 • Goed benaderbaar ben, onder andere via e-mail en app-contacten.
   
 • Je bij uitglijders niet zal veroordelen, maar wel nieuwsgierig zal zijn hoe het gekomen is om er een leerervaring van te maken.
   
 • Dat wat goed gaat nadrukkelijk zal benoemen.
   
 • Als u voor mij kiest, dan voert een medebehandelaar het grootste deel van de behandeling uit. Ik kijk als regiebehandelaar vooral naar de voortgang van de behandeling. Er is een uitzondering voor mensen met een pillenverslaving. Dan zie ik u zelf voor gesprekken, afbouwschema's en recepten.

 • Als u vragen heeft over benzodiazepinen, maar niet in behandeling wilt in Alphen a/d Rijn, stuur dan een e-mail naar erik.paling@radboudumc.nl

Over mij

Ik ben 64 jaar, woon samen en heb één volwassen dochter. Ik hou van fietsen en de natuur. In mijn vrije tijd doe ik ook onderzoek bij de Radbouduniversiteit naar verslaving aan slaappillen en kalmeringsmiddelen, de zogenaamde benzo’s (benzodiazepinen).

Op het moment zijn mijn spreekuren erg vol. Als u voor mij kiest, dan moet u rekening houden met een wachttijd van tenminste een maand, voordat ik u kan zien en spreken.