Roken tijdens zwangerschap

Onze aanpak

Aanmelden+verslavingszorg.jpg

Brijder is specialist in verslavingszorg. We zijn er voor iedereen. Onze behandelingen zijn niet zwaarder dan noodzakelijk. Licht als het kan, intensief als het moet. Ook als jouw problemen samengaan met psychische klachten pakken wij deze aan. Wij stemmen jouw behandeling af op wat je wilt en kunt.

Jouw behandelplan

Wanneer je problemen hebt door alcohol, drugs, medicijnen, gamen of gokken geeft Brijder advies over jouw behandelmogelijkheden en biedt ondersteuning bij jouw hulpvraag. Je bespreekt met jouw behandelaar wat je in jouw gebruik of gedrag wilt veranderen en hoe je dit gaat aanpakken, het zogenoemde behandelovereenkomstgesprek. Dit komt in jouw individuele herstelplan. Je kiest bij ons voor een individuele aanpak of een groepsbehandeling. Een deel van de behandeling doe je thuis achter de computer (combi behandeling). Je bepaalt samen met jouw behandelaar wat het beste bij jou past.

Aantal gesprekken

Afhankelijk van jouw vraag kunnen 5 tot 12 gesprekken volstaan. Verslaving gaat vaak samen met andere psychische problemen, zoals depressie, ADHD en angststoornissen. Het kan zijn dat je dan meer zorg nodig hebt. Ook deze klachten pakken wij aan. Als het nodig is helpen wij je ook op het gebied van wonen, werken, leren, financiën en relaties.

Afkicken in jouw eigen omgeving

Als je ineens stopt met het gebruik van alcohol of drugs kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Dit kan gevaarlijk zijn. Brijder begeleid je bij het afkicken. Je kunt ontgiften in jouw eigen leefomgeving, zowel individueel als in groepsverband. Of je kunt ontgiften in één van onze klinieken. Ga naar het overzicht van onze klinieken om te kijken wat zij te bieden hebben en waar deze liggen.

Onderwerpen van gesprek

Door persoonlijke gesprekken en opdrachten leer je:

  • de gevolgen van minderen en stoppen
  • het herkennen van risicosituaties en hoe hiermee om te gaan
  • hoe je gebruik of gedrag in de hand kunt houden
  • hoe je omgaat met sociale druk
  • hoe je voorkomt dat je terugvalt

Ter voorbereiding

Om voorbereid jouw eerste gesprek te voeren kun je de Keuzehulp raadplegen. Hiermee onderzoek je door het beantwoorden van enkele stellingen jouw behandelmogelijkheden binnen Brijder, kun je kijken welke behandeling bij jou past en hierover in gesprek gaan met jouw behandelaar.

Terugvalpreventie

Een terugval kan er bij horen. Je gaat dan weer alcohol drinken, drugs gebruiken of gokken. Daarom is er tijdens elke behandeling aandacht voor terugvalpreventie. Op sommige vestigingen biedt Brijder een training terugvalpreventie of een nazorggroep aan. Bespreek de mogelijkheden met jouw behandelaar.

Afspraak maken?

Weer controle op jouw leven? Brijder helpt. Neem contact met ons op en bespreek je wensen en mogelijkheden. Of ga naar onze Keuzehulp. Om te kijken welke behandelmogelijkheden wij bieden. Een vraag of advies nodig? Je kunt gratis contact opnemen met een ervaringsdeskundige via het e-consult. Voor al onze behandelingen heb je een verwijsbrief nodig van jouw verwijzer.