Werken en leren

Werken in de verslavingszorg? Solliciteer bij Brijder

Het werkgebied van Brijder loopt van Texel tot Den Haag. Brijder heeft meer dan 30 vestigingen. Ruim 800 deskundige collega’s zetten zich bij ons op een optimistische en respectvolle wijze in voor mensen met een verslavingsprobleem.

Werken en leren bij de grootste aanbieder van verslavingszorg van Nederland? Dat kan! Bij Brijder bieden wij onder andere ambulante behandeling, klinische zorg, opvang en preventie.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Voor medewerkers is de CAO-GGZ van toepassing. We bieden collega’s aantrekkelijke personeelsregelingen, zoals een oude jaarsuitkering, een goede pensioenuitkering en een fietsenplan. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden. Brijder is onderdeel van Parnassia Groep.

Jouw collega’s

We hebben veel collega’s die vol passie kunnen vertellen over hun werk. Lees het verhaal van Jenny die in onze Haagse kliniek werkt als verpleegkundig specialist en mooi boek geschreven over herstel.

Lees meer over wat onze collega’s zeggen over werken bij Parnassia Groep.

Opleidingen

We vinden het bij Brijder belangrijk dat je kan blijven groeien in je vak. Om hierin te voorzien hebben we een eigen Parnassia Groep Academie die verschillende opleidingsplaatsen en trainingen biedt en een grote bibliotheek tot haar beschikking heeft. We organiseren regelmatig interne lezingen zodat je altijd over actuele kennis beschikt. Verder hebben we een specialismegroep Verslaving waarbij jij je kunt aansluiten. Door hieraan deel te nemen, ondersteun je behandelteams met kennis en consultatie en zet je lijnen uit voor scholing, onderzoek en innovatie. Deelname aan wetenschappelijk onderzoek behoort ook tot de mogelijkheden. Brijder heeft een eigen onderzoeksinstituut (PARC).

Stages

Stagiaires zijn welkom bij ons. Je zult merken dat werken in de verslavingszorg hartstikke boeiend is. Geen dag is hetzelfde. We hebben een eigen Stagebureau dat je hier alles over kan vertellen.

Vrijwilligerswerk

Zoek je vrijwilligerswerk? Wil je mensen helpen? Sta je stevig in jouw schoenen? Heb je tijd over? Meer informatie over vrijwilligerswerk verslavingszorg vindt je bij Parnassia Groep.

Kennisbronnen verslavingszorg

Bij Brijder is de verslavingszorg gebaseerd op 3 kennisbronnen:

1. Professionele kennis
Professionele kennis: kennis, vaardigheden en ervaring van professionals. Vanuit hun vakgebied brengen zij werkmethoden en procedures in. Die professionals zijn bijvoorbeeld:

  • maatschappelijk werkers
  • sociaal pedagogisch werkers
  • verpleegkundigen
  • (verslavings)artsen
  • (gz-)psychologen
  • psychiaters

Ga naar vacatures Brijder

2. Wetenschappelijke kennis
Wetenschappelijke kennis: kennis gebaseerd op onderzoek. De laatste 20 jaar is de bijdrage van de wetenschap aan de verslavingszorg toegenomen. Diverse behandelmethoden zijn geëvalueerd op effectiviteit. En behandelingen zijn geprotocolleerd.

Meer informatie Wetenschappelijk onderzoek.

3. Ervaringskennis
Ervaringskennis: de kennis die voorkomt uit eigen ervaringen van mensen met verslaving en met verslavingszorg. Tot voor kort was de inbreng van ervaringsdeskundigheid in de verslavingszorg terloops. Tegenwoordig maken ervaringsdeskundigen structureel deel uit van het personeelsbestand en kunnen zij een opleiding volgen. Meer informatie Ervaringsdeskundigheid.

Spreekbeurt of werkstuk

Wij hebben informatie voor een spreekbeurt of scriptie over verslavingszorg. Informatie over alcohol, cannabis, drugs en gamen Kijk voor folders en jaarverslag bij Publicaties Geen antwoord gevonden? Bel: 088 - 358 20 00 of kijk op Drugsinfoteam.