Werken en leren

Werken in de verslavingszorg? Solliciteer bij Brijder

Het werkgebied van Brijder loopt van Texel tot Den Haag. Brijder heeft meer dan 30 vestigingen. Ruim 800 deskundige collega’s zetten zich bij ons op een optimistische en respectvolle wijze in voor mensen met een verslavingsprobleem.

Werken en leren bij de grootste aanbieder van verslavingszorg van Nederland? Dat kan! Bij Brijder bieden wij onder andere ambulante behandeling, klinische zorg, opvang en preventie.

Voor medewerkers is de CAO-GGZ van toepassing. Medewerkers van Brijder worden opgenomen in het PGGM-pensioenfonds. Ook zijn er tal van personeelsregelingen, zoals een fietsenplan, spaarverlof en kinderopvang. Brijder is onderdeel van Parnassia Groep.

Vrijwilligerswerk

Zoekt u vrijwilligerswerk? Wilt u mensen helpen? Staat u stevig in uw schoenen? Heeft u tijd over? Meer informatie over vrijwilligerswerk verslavingszorg vind u bij Parnassia Groep.

Kennisbronnen verslavingszorg

Bij Brijder is de verslavingszorg gebaseerd op 3 kennisbronnen:

1. Professionele kennis
Professionele kennis: kennis, vaardigheden en ervaring van professionals. Vanuit hun vakgebied brengen zij werkmethoden en procedures in. Die professionals zijn bijvoorbeeld:

  • maatschappelijk werkers
  • sociaal pedagogisch werkers
  • verpleegkundigen
  • (verslavings)artsen
  • psychologen
  • psychiaters

Ga naar vacatures Brijder

2. Wetenschappelijke kennis
Wetenschappelijke kennis: kennis gebaseerd op onderzoek. De laatste 20 jaar is de bijdrage van de wetenschap aan de verslavingszorg toegenomen. Diverse behandelmethoden zijn geëvalueerd op effectiviteit. En behandelingen zijn geprotocolleerd.

Meer informatie Wetenschappelijk onderzoek.

3. Ervaringskennis
Ervaringskennis: de kennis die voorkomt uit eigen ervaringen van mensen met verslaving en met verslavingszorg. Tot voor kort was de inbreng van ervaringsdeskundigheid in de verslavingszorg terloops. Tegenwoordig maken ervaringsdeskundigen structureel deel uit van het personeelsbestand en kunnen zij een opleiding volgen. Meer informatie Ervaringsdeskundigheid.

Spreekbeurt of werkstuk

Wij hebben informatie voor een spreekbeurt of scriptie over verslavingszorg. Informatie over alcohol, cannabis, drugs en gamen Kijk voor folders en jaarverslag bij Publicaties Geen antwoord gevonden? Bel: 088 - 35 20 00