Werken in de verslavingszorg? Solliciteer bij Brijder

Werken+en+leren.jpg

Het werkgebied van Brijder loopt van Den Helder tot Den Haag. Brijder heeft meer dan 30 vestigingen. Ruim 800 deskundige collega’s zetten zich bij ons op een optimistische en respectvolle wijze in voor mensen met een verslavingsprobleem.

Werken en leren bij de grootste aanbieder van verslavingszorg van Nederland? Dat kan! Bij Brijder bieden wij onder andere ambulante behandeling, klinische zorg, opvang en preventie. Daarnaast bieden we volledig online behandelingen zodat onze patiënten vanuit hun vertrouwde omgeving hun problemen kunnen aanpakken. Onze collega’s van Brijder Jeugd zetten zich specifiek in voor jongeren. Bij Brijder valt er volop te kiezen. Wat je doet, doet ertoe.

 

Brijder vacatures

Vaak gaat verslaving gepaard met problemen op medisch, psychisch en sociaal gebied en spelen er ook somatische problemen. Dit betekent dat je op hoog niveau acteert. Je staat stevig in je schoenen, je stroopt graag de mouwen op en houdt van humor. Kiezen voor een baan bij Brijder is kiezen voor uitdagingen, afwisseling en fijne collega’s.

Waar kom jij het beste tot je recht? We bespreken graag met jou de mogelijkheden. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Een dag meelopen met een afdeling is ook mogelijk.

Bekijk onze vacatures in de verslavingszorg.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Voor medewerkers is de CAO-GGZ van toepassing. We bieden collega’s aantrekkelijke personeelsregelingen, zoals een oude jaarsuitkering, een goede pensioenuitkering en een fietsenplan. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden. Brijder is onderdeel van Parnassia Groep.

Daarnaast bieden we je een rookvrije omgeving. Sinds 1 september 2018 roken onze collega’s niet meer op en om onze werklocaties en stimuleren we patiënten actief en positief om te stoppen met roken als onderdeel van een gezonde leefstijl. Collega’s die willen stoppen met roken krijgen vanuit Brijder allerlei vormen van ondersteuning aangereikt.

Jouw collega’s

We hebben veel collega’s die vol passie kunnen vertellen over hun werk. Veelal werken zij in kleine, multidisciplinaire teams, waar collegialiteit hoog in het vaandel staat. Lees het verhaal van Jenny die in onze Haagse kliniek werkt als verpleegkundig specialist en een mooi boek heeft geschreven over herstel.

Lees meer over wat onze collega’s zeggen over werken bij Parnassia Groep.

Opleidingen

We vinden het bij Brijder belangrijk dat je kan blijven groeien in je vak. Om hierin te voorzien hebben we een eigen Parnassia Groep Academie die verschillende opleidingsplaatsen en trainingen biedt en een grote bibliotheek tot haar beschikking heeft. We organiseren regelmatig interne lezingen zodat je altijd over actuele kennis beschikt. Verder hebben we een specialismegroep Verslaving waarbij jij je kunt aansluiten. Door hieraan deel te nemen, ondersteun je behandelteams met kennis en consultatie en zet je lijnen uit voor scholing, onderzoek en innovatie. Deelname aan wetenschappelijk onderzoek behoort ook tot de mogelijkheden. Brijder heeft een eigen onderzoeksinstituut (PARC).

Opleidingen voor verslavingsartsen

Ben jij basisarts met een BIG registratie en nog niet uitgestudeerd? Misschien is de opleiding tot verslavingsarts dan iets voor jou. We hebben eigen academie die verschillende gecertificeerde opleidingsplaatsen biedt. Lees meer informatie over de functie van verslavingsarts en de mogelijkheden die we hen binnen Brijder bieden of bekijk onderstaande video van verslavingsarts Vincent Grundeken over zijn opleiding tot Verslavingsarts KNMG.

 

Ben je al verslavingsarts? We hebben verschillende vacatures voor verslavingsartsen.

Stages

Stagiaires zijn welkom bij ons. Je zult merken dat werken in de verslavingszorg hartstikke boeiend is. Geen dag is hetzelfde. We hebben een eigen Stagebureau dat je hier alles over kan vertellen.

Vrijwilligerswerk

Zoek je vrijwilligerswerk? Wil je mensen helpen? Sta je stevig in jouw schoenen? Heb je tijd over? Meer informatie over vrijwilligerswerk verslavingszorg vind je bij Parnassia Groep.

Kennisbronnen verslavingszorg

Bij Brijder is de verslavingszorg gebaseerd op 3 kennisbronnen:

1. Professionele kennis
Professionele kennis: kennis, vaardigheden en ervaring van professionals. Vanuit hun vakgebied brengen zij werkmethoden en procedures in. Die professionals zijn bijvoorbeeld:

  • maatschappelijk werkers
  • sociaal pedagogisch werkers
  • verpleegkundigen
  • (verslavings)artsen
  • (gz-)psychologen
  • psychiaters

Ga naar vacatures Brijder

2. Wetenschappelijke kennis
Wetenschappelijke kennis: kennis gebaseerd op onderzoek. De laatste 20 jaar is de bijdrage van de wetenschap aan de verslavingszorg toegenomen. Diverse behandelmethoden zijn geëvalueerd op effectiviteit. En behandelingen zijn geprotocolleerd.

Meer informatie Wetenschappelijk onderzoek.

3. Ervaringskennis
Ervaringskennis: de kennis die voorkomt uit eigen ervaringen van mensen met verslaving en met verslavingszorg. Tot voor kort was de inbreng van ervaringsdeskundigheid in de verslavingszorg terloops. Tegenwoordig maken ervaringsdeskundigen structureel deel uit van het personeelsbestand en kunnen zij een opleiding volgen. Meer informatie Ervaringsdeskundigheid.

Spreekbeurt of werkstuk

Wij hebben informatie voor een spreekbeurt of scriptie over verslavingszorg. Informatie over alcohol, cannabis, drugs en gamen Kijk voor folders en jaarverslag bij Publicaties Geen antwoord gevonden? Bel: 088 - 358 20 00 of kijk op Drugsinfoteam.

Meer weten?

Als je nog vragen hebt over het werken bij Brijder dan kun je contact met ons opnemen. We denken graag met je mee waar jij het beste tot je recht komt. Mailen kan ook: wervingsbureau@parnassiagroep.nl.