10 augustus 2022

Ontsnap aan alcohol in de #FFSERIEUS?! Escape Room

Hoe maak je jongeren op een creatieve manier bewust van de gevolgen van alcoholgebruik? De #FFSERIEUS?! Escape Room is een mooi voorbeeld. Deze mobiele escaperoom gaat langs scholen, verenigingen en feesten in het Westland, geheel gratis. Wil je dat de escaperoom ook bij jou op school of op de club komt? Lees dan snel verder! 

De #FFSERIEUS?! Escape Room is een kleine vrachtwagen omgebouwd tot mobiele Escape Room. Het doel: bewustwording van de gevolgen van alcoholgebruik bij jongeren tussen de 12 en 14 jaar. De jongeren gaan met een team van 4 personen de mobiele escaperoom binnen en krijgen de kans om binnen 20 minuten te ontsnappen door verstandig om te gaan met alcoholgerelateerde vraagstukken. Als de deelnemers van de Escape Room naar buiten komen, zullen zij inzien dat alcohol niet nodig is voor een feestje. 

De doelgroep bereiken

De #FFSerieus?!? Escaperoom is tot stand gekomen vanuit de in 2018 gestarte bewustwordingscampagne Zero Heroes, een campagne omtrent alcoholgebruik onder jongeren in gemeente Westland. Collega Nick de Jong, preventiemedewerker bij Brijder Jeugd, was één van de gezichten van deze campagne. Samen met enkele ketenpartners (GGD Haaglanden, JGZ Zuid-Holland West, Gemeente Westland, Sportief Besteed Groep (Haaglanden Beweegt), Sport Heroes, Vitis Welzijn & Racoon Serious Gaming) zocht Nick vervolgens uit hoe de doelgroep nog beter op een laagdrempelige manier bereikt kon worden. Daaruit is de #FFSERIEUS?!? Escaperoom gekomen.

Nick vertelt in onderstaande video in het kort over zijn relatie in het verleden met alcohol. 

 

Kies uit verschillende opties

Voorafgaand aan de Escape Room bieden we vanuit Brijder ook de preventieprogramma’s Frisse Start (voor de brugklas) of Samen Fris (voor 2e jaars) en een informatiebijeenkomst voor docenten aan. Ook een ouderavond en trainingen voor docenten van de scholen in het signaleren van (problematisch) middelengebruik, het gesprek aangaan en basiskennis over middelen is mogelijk. Alle opties vind je in de menukaart voor scholen (pdf)

#FFSERIEUS?! op jouw school of club?

Wil je meer weten en/of ben je geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op de website! Nieuwsgierig naar wat we nog meer bieden op het gebied van preventie en voorlichting? We vertellen er graag meer over.

Peventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten