Uw partner en alcohol

Uw partner en alcohol

Het kan soms heel lastig zijn om te gaan met iemand die drinkt. Hoe kaart u, zonder dat er ruzie ontstaat, het alcoholgebruik van uw partner of van een goede vriend aan? Wat kunt u doen, wat kunt u samen doen? We bieden u ondersteuning in de vorm van bijeenkomsten en cursussen. Doe uw voordeel met onze adviezen en tips en kijk welke mogelijkheden Indigo en Brijder hebben om u te ondersteunen.

Zorgen voor jou, zorgen voor mij.
Iemand om wie u geeft heeft een probleem met alcohol, of een psychisch probleem. Hoe kunt u helpen én ook nog zelf overeind blijven wordt verteld in het webinar Zorgen voor jou, zorgen voor mij. Het is al eerder uitgezonden, maar door in te loggen kunt u het gratis terugkijken.

Ervaringen van anderen

U bent niet uniek of de enige die te maken kan krijgen met iemand die u lief hebt én een probleem met alcohol heeft. Het is belangrijk dat u het probleem niet op zijn beloop laat, maar snel aankaart bij de ander. Wat is er mis aan dat u aangeeft dat u zich zorgen maakt over de ander? Dat u wilt helpen om een eventueel probleem aan te pakken?

Lees het ervaringsverhaal van Marleen. “Ik vond dat mijn vriend een alcoholprobleem had  en dat hij hulp nodig had. Hij stond daar niet voor open. Hij zou het zelf wel oplossen.”

Brijder helpt u
Als u vragen heeft over uw eigen alcoholgebruik of van iemand uit uw nabijheid, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons via een e-consult. U stelt uw vraag dan aan één van onze ervaringsdeskundigen. Zoals de naam al zegt, verloopt het consult via e-mail. Uw vragen worden vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld en binnen uiterlijk 3 werkdagen beantwoord. 

Nuttige tips
Het constateren dat uw partner, een familielid of een goede vriendin een probleem heeft met alcohol heeft een emotionele impact op u, en ongetwijfeld ook anderen. Verdriet, machteloosheid, hoop en teleurstelling  zijn emoties waar u mee te maken krijgt. Begrijpelijke en herkenbare emoties. Brijder helpt u in het omgaan met deze emoties. Op onze pagina Hulp voor naasten staan nuttige tips.

Vraag het onze ervaringsdeskundigen
Bij Brijder werken ook ervaringsdeskundigen. Zij zijn zelf cliënt geweest en kunnen zich daarom heel goed in uw situatie verplaatsen. Bij hen kunt u uw zorgen kwijt en vragen stellen.      

Zowel Indigo als Brijder bieden ondersteuning aan Familie en naasten. Bekijk het aanbod en lees tips hoe u overeind blijft, hoe u uw naaste helpt en hoe u omgaat met hulpverlening.

Meld u aan voor congres 55+, verslaafd aan alcohol en nu?
Op 22 maart wordt in Ede een congres georganiseerd met als thema: 55+, verslaafd aan alcohol en nu? Dit is een mooie gelegenheid om u uitgebreid te laten informeren.