Jouw partner en alcohol

Jouw partner en alcohol

Het kan soms heel lastig zijn om te gaan met iemand die drinkt. Hoe kaart je, zonder dat er ruzie ontstaat, het alcoholgebruik van jouw partner of van een goede vriend aan? Wat kun je doen, wat kun je samen doen? We bieden je ondersteuning in de vorm van bijeenkomsten en cursussen. Doe je voordeel met onze adviezen en tips en kijk welke mogelijkheden Indigo en Brijder hebben om jou te ondersteunen.

Zorgen voor jou, zorgen voor mij.
Iemand om wie je geeft heeft een probleem met alcohol, of een psychisch probleem. Hoe kun je helpen én ook nog zelf overeind blijven wordt verteld in het webinar Zorgen voor jou, zorgen voor mij. Het is al eerder uitgezonden, maar door in te loggen kun je het gratis terugkijken.

Ervaringen van anderen

Je bent niet uniek of de enige die te maken kan krijgen met iemand die je lief hebt én een probleem met alcohol heeft. Het is belangrijk dat je het probleem niet op zijn beloop laat, maar snel aankaart bij de ander. Wat is er mis aan dat je aangeeft dat je je zorgen maakt over de ander? Dat je wilt helpen om een eventueel probleem aan te pakken?

Lees het ervaringsverhaal van Marleen. “Ik vond dat mijn vriend een alcoholprobleem had  en dat hij hulp nodig had. Hij stond daar niet voor open. Hij zou het zelf wel oplossen.”

Brijder helpt jou
Als je vragen hebt over jouw eigen alcoholgebruik of van iemand uit je nabijheid, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met ons via een e-consult. Je stelt jouw vraag dan aan één van onze ervaringsdeskundigen. Zoals de naam al zegt, verloopt het consult via e-mail. Jouw vragen worden vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld en binnen uiterlijk 3 werkdagen beantwoord. 

Nuttige tips
Het constateren dat jouw partner, een familielid of een goede vriendin een probleem heeft met alcohol heeft een emotionele impact op jou, en ongetwijfeld ook op anderen. Verdriet, machteloosheid, hoop en teleurstelling  zijn emoties waar je mee te maken krijgt. Begrijpelijke en herkenbare emoties. Brijder helpt je in het omgaan met deze emoties. Op onze pagina Hulp voor naasten staan nuttige tips.

Vraag het onze ervaringsdeskundigen
Bij Brijder werken ook ervaringsdeskundigen. Zij zijn zelf cliënt geweest en kunnen zich daarom heel goed in jouw situatie verplaatsen. Bij hen kun je jouw zorgen kwijt en vragen stellen.      

Zowel Indigo als Brijder bieden ondersteuning aan Familie en naasten. Bekijk het aanbod en lees tips hoe je overeind blijft, hoe je jouw naaste helpt en hoe je omgaat met hulpverlening.