Pagina kop - locaties

Alkmaar Kliniek

Over ons

Afkickkliniek in Alkmaar


Als u wilt stoppen of minderen met alcohol of drugs of met gedragsverslavingen zoals gamen of gokken is het soms goed om afstand te nemen van uw omgeving. Mensen vanaf 23 jaar kunnen terecht in onze verslavingskliniek Alkmaar. Voor jongeren tot 23 jaar hebben wij een kliniek in Den Haag Mistral.

Wij hebben een divers aanbod dat kan bijdragen aan uw herstel. Met ons deskundige team zorgen wij ervoor dat u weer grip op uw leven krijgt. Opname in afkickkliniek Alkmaar kan voor u een optie zijn:

  • als u een ernstig en langdurig verslavingsprobleem heeft
  • als er onduidelijkheden zijn over uw psychische problematiek
  • als u naast de verslaving last heeft van andere problemen (denk aan psychiatrische klachten als depressie, angst, traumatisering of ADHD)
  • als u weinig tot onvoldoende baat heeft gehad bij een ambulante behandeling

Opname in onze afkickkliniek in Alkmaar

U kunt bij verslavingskliniek Alkmaar voor het volgende terecht:

Ontgiften

U kunt in afkickkliniek Alkmaar terecht om te ontgiften (detox). Tijdens de opname bestaat de mogelijkheid tot psychologisch onderzoek of psychiatrische diagnostiek. Na uw opname volgt meestal een ambulante behandeling. De opname duurt maximaal 6 tot 7 weken.

Intensieve Schematherapie

Op de Intensieve Schematherapie Behandel Afdeling (ISBA) bieden wij behandeling aan voor het herstel van verslaving, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. De basis is schematherapie, met aanvullende behandelmodules. Dit is een dagbehandeling van drie dagen per week. De behandelduur is maximaal 4,5 maanden met daarna een mogelijkheid tot nazorg.

Herstelondersteunend Onderzoeksgericht Poliklinisch Programma

Cliënten kunnen bij ons een Herstelondersteunend Onderzoeksgericht Poliklinisch Programma (HOPP) volgen. Een intensieve groepsbehandeling met de inzet van cognitieve gedragstherapie, met ruimte voor individuele begeleiding. Ervaringsdeskundigen hebben hierbij een belangrijke rol. U krijgt ook een eigen mentor toegewezen.

Crisisopvang

Hieronder volgt binnenkort informatie over crisisopvang in verslavingskliniek Alkmaar.

Bepaal uw behandelmogelijkheden

Via de GGZ Keuzewijzer app Brijder kunt u zich voorbereiden op welke behandeling aansluit op uw wensen en mogelijkheden. Of bekijk het totaaloverzicht van onze behandelingen.

Uw mening

Brijder Verslavingszorg is door u beoordeeld met een 8,1. Om onze zorg continu te verbeteren, is uw mening belangrijk. Deel daarom uw suggestie of mening met ons. Ook een compliment is waardevol voor ons, zodat wij bij verbeteringen het goede behouden. Ook als u niet tevreden bent, horen we dat graag. Laat het ons dus weten. U kunt uw mening over uw behandeling ook geven via Zorgkaart Nederland.

Informatie voor verwijzers

We hebben voor u een handig verwijzerspunt waar u terecht kunt voor consultatie advies en om uw patiënt aan te melden. Voor vragen die direct betrekking hebben op uw patiënten die bij ons in behandeling zijn, kunt u direct contact opnemen met de betreffende behandelaar.

Afspraak afzeggen

Het kan gebeuren dat u niet op uw afspraak kunt komen. Laat ons dit uiterlijk één werkdag van te voren weten. Wij kunnen op dit tijdstip dan een andere cliënt inplannen. Uw afspraak kunt u afzeggen bij de vestiging waar u deze ook heeft gemaakt. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Alkmaar Kliniek

Adres

Kees Boekestraat 20
1817 EZ Alkmaar
088 358 36 36
088 358 22 60 (preventie)

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur
Donderdag: 08:30 - 20:00 uur
Inleveren partydrugs
Elke werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.