Pagina kop - locaties

Alkmaar Kliniek

Over ons

Afkickkliniek in Alkmaar


Als je wilt stoppen of minderen met alcohol of drugs of met gedragsverslavingen zoals gamen of gokken is het soms goed om afstand te nemen van jouw omgeving. Mensen vanaf 23 jaar kunnen terecht in onze verslavingskliniek Alkmaar. Voor jongeren tot 23 jaar hebben wij een kliniek in Den Haag Mistral.

Wij hebben een divers aanbod dat kan bijdragen aan jouw herstel. Met ons deskundige team zorgen wij ervoor dat je weer grip op jouw leven krijgt. Opname in afkickkliniek Alkmaar kan voor jou een optie zijn:

  • als je een ernstig en langdurig verslavingsprobleem hebt
  • als er onduidelijkheden zijn over jouw psychische problematiek
  • als je naast de verslaving last hebt van andere problemen (denk aan psychiatrische klachten als depressie, angst, traumatisering of ADHD)
  • als je weinig tot onvoldoende baat hebt gehad bij een ambulante behandeling

Opname in onze afkickkliniek in Alkmaar

Je kunt bij verslavingskliniek Alkmaar voor het volgende terecht:

Ontgiften

Je kunt in afkickkliniek Alkmaar terecht om te ontgiften (detox). Tijdens de opname bestaat de mogelijkheid tot psychologisch onderzoek of psychiatrische diagnostiek. Na jouw opname volgt meestal een ambulante behandeling. De opname duurt maximaal 6 tot 7 weken.

Intensieve Schematherapie

Op de Intensieve Schematherapie Behandel Afdeling (ISBA) bieden wij behandeling aan voor het herstel van verslaving, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. De basis is schematherapie, met aanvullende behandelmodules. Dit is een dagbehandeling van drie dagen per week. De behandelduur is maximaal 4,5 maanden met daarna een mogelijkheid tot nazorg.

Herstelondersteunend Onderzoeksgericht Poliklinisch Programma

Cliënten kunnen bij ons een Herstelondersteunend Onderzoeksgericht Poliklinisch Programma (HOPP) volgen. Een intensieve groepsbehandeling met de inzet van cognitieve gedragstherapie, met ruimte voor individuele begeleiding. Ervaringsdeskundigen hebben hierbij een belangrijke rol. Je krijgt ook een eigen mentor toegewezen.

Crisisopvang

Hieronder volgt binnenkort informatie over crisisopvang in verslavingskliniek Alkmaar.

Bepaal jouw behandelmogelijkheden

Via de GGZ Keuzewijzer app Brijder kun je je voorbereiden op welke behandeling aansluit op jouw wensen en mogelijkheden. Of bekijk het totaaloverzicht van onze behandelingen.

Testservice

Daarnaast beschikken wij op deze locatie over een testservice voor gebruikers van partydrugs. We testen bij de testservice onder andere XTC, cocaïne, speed, LSD en ketamine, met als doel het beperken van de gezondheidsrisico’s. Ook kunnen we op deze manier monitoren welke illegale drugs in omloop zijn. Lees meer over de voorwaarden van het testen van drugs en de openingstijden op de site van Drugsinfoteam.

Jouw mening

Brijder Verslavingszorg is door jou beoordeeld met een 8,1. Om onze zorg continu te verbeteren, is jouw mening belangrijk. Deel daarom jouw suggestie of mening met ons. Ook een compliment is waardevol voor ons, zodat wij bij verbeteringen het goede behouden. Ook als je niet tevreden bent, horen we dat graag. Laat het ons dus weten. Je kunt jouw mening over jouw behandeling ook geven via Zorgkaart Nederland.

Informatie voor verwijzers

We hebben voor jou een handig verwijzerspunt waar je terecht kunt voor consultatie advies en om jouw patiënt aan te melden. Voor vragen die direct betrekking hebben op jouw patiënten die bij ons in behandeling zijn, kun je direct contact opnemen met de betreffende behandelaar.

Afspraak afzeggen

Het kan gebeuren dat je niet op jouw afspraak kunt komen. Laat ons dit uiterlijk één werkdag van te voren weten. Wij kunnen op dit tijdstip dan een andere cliënt inplannen. Jouw afspraak kun je afzeggen bij de vestiging waar je deze ook hebt gemaakt. Hartelijk dank voor jouw medewerking.

Alkmaar Kliniek

Adres

Kees Boekestraat 20
1817 EZ Alkmaar
088 358 36 36
088 358 22 60 (preventie)

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur
Donderdag: 08:30 - 20:00 uur
Inleveren partydrugs
Kijk voor de inlevertijden op Drugsinfoteam.