Roken tijdens zwangerschap

Wachttijden

wachttijden.jpg

De wachttijden op onze website voldoen aan de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Op hun website lees je meer hierover. De wachttijden per diagnosegroep verschillen niet van elkaar en zijn niet afhankelijk van jouw verzekering of verzekeraar.

Uitleg wachttijden

De wachttijden in de tabel hieronder zijn gemiddelde wachttijden, gebaseerd op hoe lang patiënten de afgelopen twee maanden hebben gewacht. De wachttijd voor jou persoonlijk kan dus afwijken. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. In de tabel kan ook de vermelding n.v.t. staan. Dit betekent niet dat er geen wachttijd is, maar dat er geen gemiddelde wachttijd berekend kon worden over de afgelopen twee maanden. Jouw behandelaar/degene die het eerste gesprek met je voert kan je uitleg geven over wachttijden.

We doen alles binnen onze mogelijkheden om de wachttijd voor jou te bekorten, zodat je snel kunt starten met jouw behandeling en herstel.

  • Aanmeldwachttijd: hoeveel weken wachten tussen aanmelding en intakegesprek. Dit verschilt per programma en locatie.
  • Behandelwachttijd: hoeveel weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot start van jouw behandeling. Wij streven ernaar de start van jouw behandeling te laten aansluiten op de intake.
  • Bij crisis geldt uiteraard geen wachttijd en wordt met je afgestemd wat nodig is.

Mogelijk snellere behandeling op andere locatie

Soms kun je sneller behandeld worden op een kleine afstand van jouw woonplaats of voorkeurslocatie. Vind je de wachttijd te lang en wil je weten of behandeling op een van onze andere locaties mogelijk is? Bespreek dit dan met het team/de vestiging waarvoor je bent aangemeld.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met jouw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen').

www.kiezenindeggz.nl

Deze website toont wachttijden van zorgaanbieders in de ggz, dus ook van (onderdelen van) Parnassia Groep. Je vindt daar wachttijden van het overgrote deel van onze vestigingen. Door een technisch probleem zie je bij enkele vestigingen staan ‘Deze aanbieder heeft geen wachttijden aangeleverd.’ Dit betekent niet dat er geen wachttijden zijn. Wil je van die vestigingen weten wat de wachttijd is, bel dan met 088 357 13 57.

Gewijzigd op 04-10-2022​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Vestiging A B
Alkmaar                                    11.6 2.6
Amstelland n.v.t. n.v.t.
Delft                                      7.5 2.4
Den Haag                        22 0
Den Helder                                 6.2 5.9
Gouda                                      9.1 3.4
Haarlem                                    9.4 3.2
Hoofddorp                                  n.v.t. n.v.t.
Hoorn                                      6.4 1.4
Jeugd n.v.t. n.v.t.
Jeugd (kliniek) 2.2 2.9
Jeugd Alkmaar 1.8 5.7
Jeugd Alphen  n.v.t. n.v.t.
Jeugd Beverwijk 5.1 1.5
Jeugd Delft 11.4 2.4
jeugd Den Haag 15.2 2.1
Jeugd Den Helder n.v.t. n.v.t.
Jeugd Gouda 8.6 3.4
Jeugd Haarlem 1.3 3.9
Jeugd Hoofddorp 3.1 7.8
Jeugd Hoorn 2.3 6.1
Jeugd Leiden 16 3.1
Jeugd Purmerend 3.1 4.9
Jeugd Zaandam 4.9 6.9
Purmerend                                  11.5 5.6
Velzen Noord                               7.9 3.7
Zaanstad                                   8.3 4.6
Zoetermeer                                 7.5 1.2
​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Dit zijn gemiddelde wachttijden, de wachttijd voor jou persoonlijk kan dus afwijken. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Als je bij een vestiging n.v.t. ziet, betekent het niet dat er geen wachttijd is. Wil je weten wat de wachttijd is, bel dan met 088 357 13 57.