Afkicken wiet

Wachttijden

​Onze wachttijden op de website worden gepubliceerd volgens de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Over deze regelingen kunt u meer lezen op www.nza.nl. De wachttijden verschillen per vestiging. De wachttijden zijn niet afhankelijk van uw verzekering of verzekeraar.

Uitleg wachttijden

We doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om de wachttijd voor u te bekorten zodat u snel kunt starten met uw behandeling en herstel.

Bij de aanmeldwachttijd staat hoe lang u moet wachten vanaf het moment dat uw aanmelding is geregeld bij ons tot aan uw eerste intakeafspraak. Bij de behandelwachttijd ziet u hoe lang u moet wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de daadwerkelijke behandelactiviteiten beginnen.

Bij crisis geldt uiteraard geen wachttijd en wordt met u afgestemd wat nodig is .

Deze wachttijden zijn een gemiddelde, gebaseerd op hoe lang patiënten de afgelopen twee maanden hebben gewacht. De actuele stand van zaken kan afwijken. Hierdoor komen de wachttijden die u op de website ziet niet altijd exact overeen met de huidige situatie. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Nieuwe website www.kiezenindeggz.nl

Deze website bestaat sinds kort en toont o.a. wachttijden van zorgaanbieders in de ggz, dus ook van (onderdelen van ) Parnassia Groep. De informatie die u daar vindt over (onderdelen van )Parnassia Groep klopt nog niet.

Dit komt door technische problemen. De organisatie achter de website krijgt namelijk gegevens van de organisatie Vektis. Om te zorgen dat Vektis over de juiste gegevens beschikt, moeten wij als zorgaanbieder maandelijks onze wachttijden leveren. Vanwege technische problemen kan Vektis de wachttijden van onze 300 locaties momenteel niet verwerken. Hiervoor zijn administratieve- en ICT aanpassingen nodig. We zijn met Vektis druk in overleg over de oplossing om onze wachttijden per locatie zichtbaar te krijgen op www.kiesindeggz.nl .

De informatie over wachttijden op onze eigen websites is wel per locatie ingedeeld.

Mogelijk snellere behandeling op andere locatie

U bent niet verplicht behandeling te volgen in uw eigen woonplaats. Soms is een snellere behandeling mogelijk op slechts een kleine afstand van uw woonplaats of voorkeurslocatie. Vindt u de wachttijd te lang en wilt u weten of behandeling op een andere locatie van ons mogelijk is? Bespreek dit dan met het team of de locatie waarvoor u bent aangemeld.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen').

Gewijzigd op 11-12-2018

Wachttijden Noord-Holland

Locatie Aanmeldwachttijd ​Behandelwachttijd

Alkmaar

4 weken

2​ weken

Den Helder

2 weken

2 weken

Haarlem

6 weken

​4 weken

Velsen Noord

9 weken

6 weken

Zaandam

4 weken

3 weken​

Purmerend

5 weken

​5 weken

Hoorn

2 weken

​2 weken

Hoofddorp

3 weken

​5 weken

 

Brijder wachttijden Zuid-Holland

Locatie Aanmeldwachttijd Behandelwachttijd​

Alphen aan den Rijn

4 weken 4 weken

Delft

7 weken 5 weken

Den Haag

10 weken

3 weken

Gouda

4 weken 4 weken

Leiden

5 weken 4 weken

​Zoetermeer

5 weken​ 5 weken​