​Onze wachttijden op de website worden gepubliceerd volgens de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Over deze regelingen kunt u meer lezen op www.nza.nl. De wachttijden verschillen per vestiging. De wachttijden zijn niet afhankelijk van uw verzekering of verzekeraar.

Uitleg wachttijden

Aanmelden

De aanmeldingswachttijd is de  periode tussen het moment dat met u een  afspraak voor het intakegesprek op één van onze vestigingen wordt gemaakt, en de datum waarop het intakegesprek plaatsvindt. De aanmeldingswachttijd komt tot stand op basis van de actuele ruimte in de agenda op het moment van het bijwerken van de informatie. De actuele stand van zaken kan afwijken. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Behandelen

Behandelen staat voor de behandelingswachttijd. Dit is de termijn waarbinnen uw behandeling start. Dit hoort u in het laatste intakegesprek, ook wel adviesgesprek genoemd. De behandelingswachttijd komt tot stand door terug  te kijken naar de voorgaande twee maanden. Hierdoor komen de wachttijden die u op de website  ziet niet altijd overeen met de werkelijkheid. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wachtlijstbemiddeling

Om u zo snel mogelijk te helpen, krijgt u vanaf begin dit jaar na uw intakegesprek standaard een groepsbehandeling bij Brijder aangeboden. Als een individuele behandeling uw voorkeur heeft, zult u rekening moeten houden met een wachttijd.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. U bent niet verplicht behandeling te volgen in uw eigen woonplaats. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen').

Wachttijden Noord-Holland

Locatie Wachttijd aanmelding Wachttijd behandeling
Alkmaar 4  weken 1 week
Den Helder 5 weken 3,5 weken
Haarlem 6 weken 1 - 2 weken
Velsen Noord 7 weken 3 weken
Zaandam 4 weken 2-3 weken
Purmerend 2 weken 1-2 weken
Hoorn 3 weken 1 week
Hoofddorp 3 - 4 weken 2 weken

 

Brijder wachttijden Zuid-Holland

Locatie Wachttijd aanmelding Wachttijd behandeling
Alphen aan den Rijn 1 week weken
Delft 2.5 week weken
Den Haag

Team 2 : 4 weken

Team 3 : 9 weken

weken
Gouda 3.5 week weken
Katwijk nvt weken
Leiden 1 week weken
Zoetermeer   weken

 

Dit zijn gemiddelde wachttijden. Wij streven naar een intake binnen 10 werkdagen en behandelingen die vervolgens binnen 2 tot 4 weken starten.

Datum wijziging: 19 april 2018