Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs met telefoonnummer

Video Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs

Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs

Heb jij tijdens een feestje drugs gebruikt en daarna klachten gekregen die niet over gaan of waar je je zorgen over maakt? Via het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs kun je uitleg en advies krijgen van een deskundige en/of arts van Brijder.

Dit zijn voorbeelden van klachten:

  • het gevoel dat je in een droom leeft
  • duizeligheid en/of problemen met zicht (zien van halo's, ruis, flitsen, schaduwen, trillingen)
  • gevoelens van angst, paniek, somberheid en depressie
  • emotionele afvlakking (geen of weinig emoties meer ervaren)
  • verminderde concentratie en/of geheugenverlies

De meeste klachten verdwijnen vanzelf. Soms is er hulp nodig. Bij aanhoudende klachten kun je contact opnemen met het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs.

Tip: LMSP in podcast Unity Drugsinfo

Wat houden deze klachten precies in? Wat weten we over de oorzaak en wat kan je eraan doen? Onze collega Eline Rezel vertelt er meer over in de Unity Drugsinfo Podcast. Beluister de aflevering hieronder! 

Ervaringen met het spreekuur 

Na het gebruik van drugs op een feestje krijgt Nina allemaal vage klachten die maar aan blijven houden. Ze voelt zich onbegrepen, want haar vriendinnen die op hetzelfde feestje waren, hebben nergens last van. Als ze naar het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs van Brijder belt, valt alles op zijn plek en komt ze erachter dat haar klachten helemaal niet raar zijn. Ze vertelt over welke klachten ze had, welke tips ze kreeg van een van onze verslavingsartsen en hoe het nu met haar gaat! 

Telefoonnummer Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs

Het spreekuur is gratis en telefonisch, er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

 

Hoe kan ik van dit spreekuur gebruik maken?

  1. Stap 1: Bel naar 088 - 358 29 40 om je aan te melden. Je belt dan naar het secretariaat van Brijder Jeugd. Dit betekent niet dat er een leeftijdsbeperking zit aan het medisch spreekuur.
  2. Stap 2: Je ontvang per email een vragenlijst, zodat we inzicht kunnen krijgen in jouw klachten.
  3. Stap 3: Daarna wordt een belafspraak met je gemaakt. Tijdens deze telefonische afspraak bespreken we je klachten en geven we vaak al wat uitleg en tips hoe je herstel kunt bevorderen
  4. Stap 4: Als het nodig is, plannen we daarna nog een belafspraak met één van onze artsen. Zij bespreken verder met je wat er aan de hand is en maken samen met jou een plan van aanpak om je klachten te verminderen.

Goed om te weten:

Het contact tussen jou en Brijder vindt telefonisch of via de e-mail plaats. Je kunt ook als hulpverlener met ons contact opnemen indien je vragen hebt over klachten die jouw cliënten ervaren na het gebruik van partydrugs.

Wat kun je zelf al doen?

Wat kun je zelf al doen?

Belangrijk voor je herstel is geen alcohol of drugs te gebruiken en te zorgen voor een gezonde levensstijl met een vast slaapritme.

Meer informatie

Je kunt terecht op drugsinfoteam.nl: een vraag- en antwoordsite voor consumenten.