Runningtherapie

Door hardlopen kunt u op een gezonde manier omgaan met stress en spanning.

Door Runningtherapie pakt u uw verslaving aan door te werken aan conditie, kracht, uithoudingsvermogen, gedrag en mentale aspecten. U leert op een gezonde wijze omgaan met spanning en stress. Door een ontspannende en inspannende wijze vergroot u uw doorzettingsvermogen en vitaliteit. Hierdoor wordt u bewust van uw grenzen en mogelijkheden.

Vooraf aan elke training stelt u een doel waar u tijdens het rennen over nadenkt. Dit kan iets zijn wat op dat moment bij u speelt of een doel dat uw begeleider voorstelt. Na het rennen bespreekt u het doel en gaat u in op de emoties die tijdens het hardlopen bovenkomen.

Aanvullend krijgt u informatie over voeding, blessures en mogelijke trainingsvormen.

Wat kan het u opleveren?

  • zich (weer) prettig voelt en dat u daar zelf invloed op kunt uitoefenen
  • op een gezonde manier grenzen leert ontdekken
  • deze grenzen op een gedoceerde manier leert verleggen
  • doelen leert stellen en daar naar toe leert werken
  • (weer) plezier beleeft aan het actief bezig zijn
  • uw levensstijl verandert en zinvol met uw vrije tijd weet om te gaan
  • sociale contacten opdoet en onderhoudt
  • meer zelfdiscipline ontwikkelt

Er kan worden toegewerkt naar grote loopevenementen. U hebt hardloop- of wandelschoenen en sportkleding of bent bereid deze aan te schaffen.

Ervaring met de behandeling

Hans kwam via de huisarts bij Brijder, in verband met een alcoholverslaving en black-outs. Hij volgde een verslavingsbehandeling, maar vond dit niet voldoende om zijn verslaving aan te pakken. In overleg met zijn behandelaar besloot hij Runningtherapie te doen.

Hans: "Door de therapie heb ik weer een positieve blik op het leven.  Hardlopen is mijn nieuwe hobby. Ik heb me aangemeld bij een atletiekvereniging en train nu voor de marathon van Rotterdam. Door de therapie heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Dat stimuleerde mij enorm om door te gaan.

Ik stond versteld van de emoties die tijdens rennen naar boven kwamen. Ik kende deze emoties niet, maar deze zijn volgens mij wel de reden dat ik verslaafd ben geraakt aan de alcohol. Tijdens de therapie heb ik geleerd om me te uiten en vooruit te kijken. Mijn persoonlijke conclusie is: hoe je hardloopt, is hoe je bent."

Spreekt deze therapie u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar. Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.