U pakt uw verslaving aan door met een kleine groep hard te lopen.

U pakt uw verslaving aan door met een kleine groep een aantal keren per week hard te lopen. Door te rennen komen emoties duidelijker en beter naar boven. Ook gevoelens waarvan u zich mogelijk niet bewust bent.

U werkt aan uw conditie, kracht en gedrag. Vooraf aan elke training stelt u een doel waar u tijdens het rennen over nadenkt. Dit kan iets zijn wat op dat moment bij u speelt of een doel dat uw begeleider voorstelt. Na het rennen bespreekt u het doel en gaat u in op de emoties die tijdens het hardlopen bovenkomen.

Aanvullend krijgt u informatie over voeding, blessures en mogelijke trainingsvormen.

Hans kreeg grip op waarom hij verslaafd raakte

Hans kwam via de huisarts bij Brijder in verband met een alcoholverslaving en black-outs. Hij volgde een Leefstijltraining, maar vond dit niet voldoende om zijn verslaving aan te pakken. In overleg met zijn persoonlijke begeleider besloot hij om Running therapie te doen.

Hans: "Door de therapie heb ik weer een positieve blik op het leven. Hardlopen is mijn nieuwe hobby. Ik heb me aangemeld bij een atletiekvereniging en train nu voor de marathon van Rotterdam. Door de therapie heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Het was ook leuk om steeds nieuwe medecliënten in de groep te krijgen. Dat stimuleerde mij enorm om door te gaan.

Ik stond versteld van de emoties die tijdens rennen naar boven kwamen. Ik kende deze emoties niet, maar deze zijn volgens mij wel de reden waarom ik verslaafd ben geraakt aan de alcohol. Tijdens de therapie heb ik geleerd om me te uiten en vooruit te kijken. Mijn persoonlijke conclusie is: hoe je hardloopt, is hoe je bent. "

Spreekt deze therapie u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar.