Runningtherapie

Door hardlopen kun je op een gezonde manier omgaan met stress en spanning.

Je leert te ontspannen door inspanning. Hierdoor vergroot je jouw doorzettingsvermogen en verbeter je je gezondheid. Je leert jouw grenzen en mogelijkheden kennen. Voor elke training bedenk je een doel, iets waar je tijdens het rennen over nadenkt. Na het rennen bespreek je het doel en de emoties die bovenkwamen. Aanvullend krijg je informatie over voeding, blessures en mogelijke trainingsvormen.


Running Therapie is vaak een aanvulling op een andere vorm van behandeling. Er kan worden toegewerkt naar grote loopevenementen. Je hebt hardloop- of wandelschoenen en sportkleding of bent bereid deze aan te schaffen.


Wat kan het je opleveren?

  • Je voelt je (weer) prettig en kunt daar zelf invloed op uitoefenen.

  • Je leert op een gezonde manier grenzen ontdekken en verleggen.

  • Je leert doelen stellen en daar naartoe werken.

  • Je beleeft (weer) plezier aan het actief bezig zijn.

  • Je levensstijl verandert.

  • Je geeft invulling aan jouw vrije tijd.

  • Je doet sociale contacten op en onderhoudt ze.

  • Je ontwikkelt meer zelfdiscipline.


Hoe vaak?
Meestal 6 maanden lang, 2 keer per week.

Ervaring met de behandeling

Regilio, 27 jaar, kwam via de huisarts bij Brijder, in verband met een alcohol- en cokeverslaving. Hij volgde een verslavingsbehandeling, maar vond dit niet genoeg om zijn verslaving aan te pakken. Na uitleg van zijn behandelaar over de behandelmogelijkheden besloot hij runningtherapie te doen.

Regilio: "Door de therapie heb ik weer een positieve kijk op het leven. Hardlopen is mijn nieuwe hobby. Ik heb me aangemeld bij een atletiekvereniging en train nu voor de marathon van Rotterdam. Door de therapie heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Dat stimuleerde mij enorm om door te gaan. Ik merk dat ik er ook best goed in ben.

Emoties
Ik stond versteld van de emoties die tijdens het rennen naar boven kwamen. Ik kende deze emoties niet, maar ze zijn voor een deel wel de reden dat ik verslaafd ben geraakt. Tijdens de therapie heb ik geleerd om me te uiten en vooruit te kijken. Mijn persoonlijke conclusie is: hoe je hardloopt, is hoe je bent."


Spreekt deze therapie je aan? Bespreek de mogelijkheden met jouw huisarts of behandelaar. Let op: niet alle behandelingen zijn overal beschikbaar. Je kunt hierover informatie krijgen op de vestiging bij jou in de buurt.

Wil je weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij jouw wensen? Vul onze Keuzehulp in.