Hulp bij slecht slapen

Als u slecht slaapt en daar hulp bij wilt.

Bent u gestopt met middelengebruik en heeft u moeite met slapen? Een cursus leert u welke gedachten helpen en wat u anders kunt doen.

Tijdens de cursus:

  • krijgt u informatie over wat een normaal slaappatroon kan zijn

  • leert u wat middelengebruik met uw slaap doet

  • onderzoekt u welke gedachten helpen

  • krijgt u tips die uw slaap kunnen verbeteren


Op sommige locaties wordt de cursus Nuchter slapen in groepsvorm aangeboden. U wisselt dan ervaringen uit met andere deelnemers. Er is ook een online cursus Slaap lekker die u individueel kunt doen.

Ervaring met de behandeling

Gerard is 53 jaar en volgt de cursus Nuchter slapen in de kliniek van Brijder in Alkmaar. Nadat hij gestopt is met drinken, slaapt hij slecht.

Gerard: "Toen ik nog dronk, sliep ik altijd kort. Nu ik niet meer drink, droom ik veel en word vaak wakker. Ik voel me overdag wel beter. Ik dacht eerst dat alcohol mijn slaap verbeterde. Door de cursus heb ik geleerd dat ik juist beter slaap als ik nuchter ben. Ook weet ik nu dat iedereen ’s nachts wel eens wakker wordt. Dat het zelfs zo hoort als je goed slaapt. Eerder dacht ik als ik wakker werd: ‘Het duurt nog úren voor ik uit bed mag, het zal wel weer niet lukken om te slapen’. Nu maak ik me er niet meer zo druk om en dat helpt.


Spreekt deze behandeling u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar.

Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.