Herstelcoaching

Helpt u uw wens te realiseren op het gebied van wonen, werken, leren, sociale omgeving of familie.

Het doel van herstelcoaching, ook wel Individuele Rehabilatie Benadering (IRB) genoemd, is dat u met succes en naar tevredenheid kunt wonen, werken, leren en contacten met anderen kan hebben. U gaat aan de slag met uw eigen wens en krijgt hulp bij het bereiken van uw eigen doel.

De herstelcoaching is opgebouwd uit vier stappen:

  1. Verkennen:  Wil ik iets?
  2. Kiezen:  Wat wil ik?
  3. Verkrijgen:  Hoe krijg ik wat ik wil?
  4. Behouden:  Hoe kan ik het vasthouden?

U kijkt samen met uw coach welke stappen nodig zijn om uw doelen te bereiken. Welke ervaringen en vaardigheden heeft u al en welke wilt u nog leren om uw wens te realiseren?
 

Duur
U denkt mee over wanneer en  hoe vaak er gesprekken zijn en hoe lang ze duren. Meestal zijn er 12 gesprekken in een half jaar. Er is een online module om opdrachten te doen en tussendoor met uw coach te communiceren.

Meer informatie?
Ga naar www.rehabilitatie92.nl/de-irb

Er zijn herstelcoaches bij Brijder, maar ook bijvoorbeeld bij Reakt. Meer informatie Reakt: https://www.reakt.nl/wat-wij-doen

Ervaring met de behandeling

Inès: "Mijn vrijwilligerswerk wilde ik omzetten naar een betaalde baan. Wat voor een baan wist ik niet. Samen met mijn coach kwam ik erachter, onder andere door te praten over mijn verleden en mijn karakter te omschrijven, dat een baan in de horeca iets voor mij zou zijn. Ik vond het heel handig om op mijn tablet opdrachten te doen, waardoor steeds duidelijker werd wat voor mij belangrijk is. Bijvoorbeeld dat het geen plek moest zijn waar alcohol geschonken wordt. Daarna moest ik ook onderzoek gaan doen en mogelijke werkplekken bezoeken. Nu werk ik met veel plezier in een broodjeszaak. De broodjes beleggen is heel precies werk. Dat past helemaal bij wie ik ben. Het gaat heel lekker, ik doe nu ook kassawerk en ik krijg de mogelijkheid om door te groeien naar assistent- filiaalmanager. Ik ben hier heel trots op."


Spreekt deze behandeling u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar.
Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.