Herstelcoaching

Helpt je jouw wens waar te maken op het gebied van wonen, werken, leren, vrije tijd, sociale omgeving of familie.

Het doel van herstelcoaching, ook wel Individuele Rehabilatie Benadering (IRB) genoemd, is dat je met succes en naar tevredenheid kunt wonen, werken, leren en contacten met anderen kan hebben. Je gaat aan de slag met jouw wens en krijgt hulp bij het bereiken van jouw doel.

De herstelcoaching is opgebouwd uit vier stappen:

  1. Verkennen:  Wil ik iets?
  2. Kiezen:  Wat wil ik?
  3. Verkrijgen:  Hoe krijg ik wat ik wil?
  4. Behouden:  Hoe kan ik het vasthouden?

Je kijkt samen met jouw coach welke stappen nodig zijn om jouw doelen te bereiken. Welke ervaringen en vaardigheden heb je al en welke wil je nog leren om jouw wens te realiseren?
 

Duur
Je denkt mee over wanneer en  hoe vaak er gesprekken zijn en hoe lang ze duren. Meestal zijn er 12 gesprekken in een half jaar. Er is een online module om opdrachten te doen.

Meer informatie?
Ga naar www.rehabilitatie92.nl/de-irb

Er zijn herstelcoaches bij Brijder, maar ook bijvoorbeeld bij Reakt. Meer informatie Reakt: https://www.reakt.nl/wat-wij-doen


Ervaring met de behandeling

Inès: "Mijn vrijwilligerswerk wilde ik omzetten naar een betaalde baan. Maar ik wist niet wat voor werk ik kon en wilde gaan doen. Door met mijn coach te praten over mijn ervaringen van vroeger, wat ik gedaan heb en leuk vond en door mijn karakter te omschrijven, kwam ik erachter dat een baan in de horeca bij mij past. Daarna moest ik onderzoek gaan doen en mogelijke werkplekken bezoeken. Nu werk ik met veel plezier in een broodjeszaak. Broodjes beleggen is heel precies werk. Dat past helemaal bij wie ik ben. Ik doe ook kassawerk. Het gaat heel lekker en daardoor krijg ik de kans om door te groeien naar assistent- filiaalmanager. Ik ben hier heel trots op."


Spreekt deze behandeling je aan? Bespreek de mogelijkheden met jouw huisarts of behandelaar.
Wil je weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij jouw wensen? Vul onze Keuzehulp in.