Herstelcoaching

Helpt u wensen op het gebied van wonen, werken, dagbesteding, vrije tijd, leren en/of contacten met sociale omgeving en familie zelf te realiseren.

Het doel van herstelcoaching, ook wel Individuele Rehabilatie Benadering (IRB) genoemd,  is dat u met succes en tevredenheid kan wonen, werken, leren en contacten met anderen kan hebben. Dat alles in de omgeving van uw keuze, met zo min mogelijk professionele hulp. Gesprekken en opdrachten helpen u om te zoeken naar uw wensen op deze gebieden.

De gesprekken zijn opgebouwd uit vier stappen:

  1. Verkennen: Wil ik wat?
  2. Kiezen: Wat wil ik?
  3. Verkrijgen: Hoe krijg ik wat ik wil?
  4. Behouden: Hoe kan ik het vasthouden?

Aansluitend kijkt u samen welke stappen nodig zijn om uw doelen te bereiken en hoe u deze kunt vasthouden. Welke ervaringen en vaardigheden heeft u al en welke wilt u nog leren om uw wens te realiseren?

U bepaalt zelf de lengte van de gesprekken, wanneer ze plaatsvinden,  en het tempo.

Ervaring met de behandeling

Irma: "Mijn vrijwilligerswerk wilde ik omzetten naar een betaalde baan. Wat voor een baan wist ik niet. Samen met mijn begeleider kwam ik erachter, onder andere door te praten over mijn verleden en mijn karakter te omschrijven, dat een baan in de horeca iets voor mij zou zijn. Om te zien wat het werk inhoudt ben ik met haar in een restaurant gaan eten. Duidelijk werd dat het geen werk moest zijn waar alcohol geschonken wordt. Nu werk ik met veel plezier in een broodjeszaak. De broodjes beleggen is heel precies werk. Dat past helemaal bij wie ik ben. Het gaat heel lekker, ik mag nu ook kassawerk doen en ik krijg de mogelijkheid om door te groeien naar assistent- filiaalmanager. Ik ben hier heel trots op."

Spreekt deze behandeling u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar. Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.